Šventas Valentinas buvo bibliotekoje

Tradicinis Vaikų literatūros skyriaus renginys Valentino dienai šįmet buvo skirtas laiškams ir žinučių rašymui.

Jaunieji bibliotekos lankytojai dalyvavo konkurse – pasakojime apie meilę. Istorijų sulaukta nei daug, nei mažai:14. Visos jos buvo eksponuojamos parodėlėje, kurią apipavidalino patys konkurso dalyviai per baigiamąjį renginį – vasario 14-ąją. Skyriaus vedėja J. Vyšniauskienė  papasakojo apie Šv. Valentiną, kodėl jis tapo šventuoju, ir ką šiandien sako tradicija apie Šv. Valentino dienos dovanas. O jos, kaip nebūtų keista, įprastos mūsų akiai, skoniui ir uoslei – rožės ir šokoladas.

Iliustracija 

Bibliotekininkei J. Nariūnienei teko apibendrinti visų rašiusiųjų darbus. Kadangi apie meilę kalbama tik gražiai, tai ypatingai sunku apibendrinti nė nebuvo. Atvirkščiai – galima buvo pasidžiaugti meilės istorija, prasidėjusia bibliotekoje, kurią parašė 5c klasės mokinė Rimantė, arba meilės receptu, kurį pateikė gimnazistė Zita… Visi konkurso dalyviai bibliotekininkių buvo pamaloninti šokoladais.

SANY3987

Senjorai Informacijos skyriaus skaitykloje taip pat neliko abejingi Valentino dienai. Nors jie rinkosi į tiesioginę transliaciją – susitikimą su poetu, “Metų knygos”‘ nominantu M. Martinaičiu, klausėsi jo minčių ir patys turėjo klausimų, bet savo būryje turėdami Valentiną, negalėjo nepasveikinti nei jos, nei vieni kitų…

Verified by MonsterInsights