Savivaldos savaitė Inturkėje – mums ir apie mus

Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Inturkės bibliotekoje  vasario 6 – 13 dieną vyko  Savivaldos savaitei skirti renginiai.

Šia proga surengėme ir dokumentų parodėlę ,,Bendruomenė – tai mes“, gausiai pildėme anketas – ir raštu ( ,,Stipri bendruomenė – stipri savivalda“), ir elektroninę anketą, kurioje gyventojai galėjo išsakyti savo nuomonę apie vietos institucijų veiklą bei aktualias rajono problemas. Kertiniu šios savaitės renginiu tapo susitikimas ,,Kuo gyvename? Inturkės krašto problemos rajono kontekste“, kuris pakvietė inturkiškius į pokalbį su Molėtų r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Juozu Kerpe.

Į susitikimą atvyko per 20 mūsų bibliotekos aptarnaujamo mikrorajono gyventojų. Svečias, jau ne vieną dešimtmetį gyvenantis Inturkėje,  ne tik statistinius rajono ir mūsų seniūnijos  duomenis  išmanė, bet  ir mūsų bendruomenei skirtų projektų apimtis, kilusias problemas. Molėtų r. savivaldybės administracijos atstovas  domėjosi mūsų krašto žmonių nuomone įvairiais ir savivaldybei, ir mūsų gyvenamajam mikrorajonui svarbiais klausimais. Biblioteka džiaugiasi, kad padėjo savo skaitytojams užmegzti glaudesnį ryšį su valdžios atstovais, kad visų Inturkėje veikiančių įstaigų: ir Inturkės pagrindinės mokyklos, ir seniūnijos, ir socialinių paslaugų centro vadovai kartu su pačiais inturkiškiais galėjo rasti bendrą problemų sprendimą ir  tęsti pokalbį prie arbatos puodelio.

O.Cesiulienė

Verified by MonsterInsights