Tarp geriausiųjų Lietuvoje – Molėtų ir Dapkūniškių bibliotekos

Kovo 1d. Vilniuje vyko baigiamasis projekto “Bibliotekos pažangai” renginys, kuriame dalyvavo ir molėtiškiai.  

Projekto vadovai, kultūros srities ekspertai, valdžios atstovai  ne tik apibendrino projekto veiklą, prasidėjusią  nuo 2008 metų, bet pasidalino idėjomis ir apie tolesnę bibliotekų veikų raidą. Pasak Molėtų viešosios bibliotekos direktorės Virginijos Raišienės, bibliotekos turės atsižvelgti į bendruomenės poreikius ir prie jų prisitaikyti.
 

Iliustracia prie teksto Iliustracija prie teksto

Tačiau, regis, molėtiškiams tai nėra jokia naujiena. Mat, Dapkūniškių bibliotekininkė Marytė Ažubalienė, būdama ir bendruomenės pirmininke, įrodė, kad ir kaime galima pritraukti daug žmonių ir jų pagalba padaryti naudingų bendruomenei ir bibliotekai darbų. Už tai projektas „Bibliotekos pažangai“ nominavo Dapkūniškių biblioteką  – kaip savanoriškiausią biblioteką.
 

Iliustracija prie teksto Iliustracija prie teksto

Partneriškiausios bibliotekos titulą pelnė Molėtų biblioteka už aktyviausias partnerystės veiklas su bendruomenėmis, valdžios ir verslo institucijomis, žiniasklaida ir šių veiklų viešinimą.

Be modernios taurės ir diplomo molėtiškiai dar parvežė 1000  Lt vertės  kuponą iš internetinės parduotuvės „pigu.lt“, du kvietimus į pasirinktą renginį bei kitokių dovanėlių.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights