Už partneriškumą – periodinių leidinių prenumerata

Projektas „Bibliotekos pažangai“ dar kartą įrodė kas yra  bibliotekininkai patys sau ir aplinkiniams – dar kartą partneriškiausi.

Kovo 2 d. svetainė „Bibliotekos pažangai“ paskelbė naujieną, kad pirmą kartą partneriškiausios mėnesio bibliotekos vardą pasidalijo dvi įstaigos: Molėtų viešoji ir Kauno apskrities bibliotekos, turėdami omeny gruodžio mėnesio rezultatus. Molėtiškiai buvo įvertinti už aktyvų bendradarbiavimą su valdžios atstovais, o kauniečiai pagerbti už parko atnaujinimą ir verslininkų pritraukimą.

Pasak Molėtų viešosios bibliotekos direktorės Virginijos Raišienės, rajone yra 9 pastatai, kuriuose įsikūrusios ne tik bibliotekos, bet ir bendruomenių centrai, o kitur ir paštas. Rūpintis yra kuo, o kad tą rūpestį pamatytų ir išgirstų patys politikai  iš kaimo bendruomenės ir bibliotekininkės  lūpų –  jiems  buvo inicijuotos kelionės po kaimų bibliotekas. Taip pat bibliotekos iniciatyva vyko renginys ir su LR užsienio reikalų viceministre Asta Skaisgiryte – Liauškiene, kur diskutuota ne tik apie ES, bet ir Lietuvos vaidmenį joje, atsakyta į molėtiškiams aktualius klausimus.

Na tai kas, kad gruodžio mėnuo sutapo su visų projekto „Bibliotekos pažangai“  metų apdovanojimu – Molėtai – partneriškiausia biblioteka Lietuvoje, bet kaip tik ir paaiškina, kodėl ja tapo. Tarp kitko, pernai metais Molėtų biblioteka tokia jau buvo tapusi pavasarį, o dar pora mėnesių tokius vardus buvo pelniusios Žiūrų ir Dapkūniškių bibliotekos. Ir joms, ir Molėtų bibliotekai projektas „Bibliotekos pažangai“ skyrė po 500 Lt spaudos prenumeratai. Kaimams, pasak direktorės, tai tikrai buvo didelė paspirtis, o Molėtų bibliotekos skaitykla ir toliau liko orientuota į rimtus kultūrinius leidinius.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights