„Langas į ateitį“ kursuose aktyviausia buvo Molėtų rajono biblioteka

Susumavus daugiau nei metus trukusių „Langas į ateitį“ organizuotų nemokamų kompiuterinio raštingumo mokymų rezultatus paaiškėjo, kad uoliausiai į bibliotekose organizuotus kursus suskubo Molėtų rajono gyventojai, plūste plūdę į Molėtų rajono savivaldybės viešąją biblioteką bei jos filialus kaimiškose vietovėse.

Iš viso žinių visuomenės plėtrą skatinančios organizacijos „Langas į ateitį“ organizuotus kompiuterinio raštingumo kursus baigė 16 tūkstančių Lietuvos gyventojų. Molėtų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje bei 24-iuose jos kaimo vietovių filialuose į mokymus surinktos net 102 dalyvių grupės, jose mokėsi daugiau nei 500 Molėtų rajono gyventojų.

Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Vyšniauskienė, skaičiusi molėtiškiams kompiuterinio raštingumo paskaitas ir mokiusi juos naudotis kompiuteriu, pasakojo, kad geriausia reklama kursams buvo pačių miestelio gyventojų atsiliepimai ir rekomendacijos.

„Gyventojai apie kursus sužinojo bibliotekoje, o tada pasklido kompiuterinio raštingumo virusas – pabaigę kursus gyventojai rekomendavo juos draugams, šie – draugų draugams ir galiausia tapome daugiausiai gyventojų išmokiusia biblioteka“, – šypsojosi J. Vyšniauskienė. Lektorė labiausiai džiaugiasi, kad kursai žmonėms tapo ne tik puikiu laisvalaikio praleidimo būdu, bet ir atnešė realios naudos – keli žmonės jau susirado darbą, parodę darbdaviui kursų baigimo pažymėjimą, kiti ėmė aktyviau bendrauti su artimaisiais, domėtis kultūriniais renginiais ir įvykiais Lietuvoje ir pasaulyje.

J. Vyšniauskienė pasakojo, kad dabar miestelio gatvėse sutikti ar į biblioteką atėję žmonės džiugiai prisimena kursus ir norėtų išmokti dar daugiau darbo kompiuteriu gudrybių. „Net ir patys nedrąsiausi ir nepasitikintys savo technologinėmis žiniomis po kursų įgavo daugiau pasitikėjimo ir dabar noriai sėdasi prie kompiuterio, internetu moka mokesčius, naršo mūsų bibliotekos elektroniniuose kataloguose, domisi naujienomis ir renginiais. Mokymai atvėrė žmonėms naujų tobulėjimo galimybių, pažadino žinių alkį“, – kalbėjo bibliotekininkė.

Mokytis kompiuterinio raštingumo „Langas į ateitį“ labiausiai kvietė socialiai pažeidžiamas grupes: darbo ieškančius asmenis, kaimo vietovių gyventojus ir neįgaliuosius. Organizacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė džiaugiasi, kad tikslines grupes pavyko pasiekti: gyventojų išmokti įgūdžiai pravers jiems kasdieniame gyvenime, ieškant darbo, bendraujant su artimaisiais ir netgi pramogaujant.

Projektas „Lietuvos e. piliečiui – paslaugos internete“ finansuotas Europos socialinio fondo lėšomis. Įgyvendinant projektą „Langas į ateitį“ bendradarbiavo su socialiniais partneriais: Lietuvos darbo birža, Lietuvos neįgaliųjų draugija, Lietuvos viešosiomis bibliotekomis.

Verified by MonsterInsights