2011 metų projektinė veikla

Projektas „Vasara su knyga”.

Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos dalyvavo Molėtų rajono savivaldybės vaikų socializacijos programų rėmimo konkurse ir gavo dalinį finansavimą projektui „Vasara su knyga”, kurio tikslas buvo mokyti socaliai remtinų šeimų vaikus kūrybiškai veikti ir mąstyti prasmingai leidžiant laisvalaikį. Projekto vykdymo metu vaikai susipažino su biblioteka ir jos teikiamomis paslaugomis. Populiarinant 2010 metais vaikams išleistas knygas, buvo organizuojami knygų skaitymai netradicinėje erdvėje (gamtoje). Kūrybinėje gebėjimų popietėje „Kuriame knygą kartu” vaikai susitiko Su dailininke A. Baranauskiene, kuri mokė vaikus piešimo įgūdžių. Išvykoje į rašytojų A. Baranausko ir J. Biliūno gimtinę- Anykščių rajoną vaikai susipažino su rašytojų kūryba ir to krašto istorija. Taip pat vaikai bibliotekoje žaidė edukacinius stalo žaidimus, bendravo tarpusavyje. Stovyklos pabaigoje buvo surengtas projekto veiklos aptarimas, kurios metu stovyklos dalyviai buvo paskatinti už kūrybiškumą ir organizuotos parodos: vaikų darbelių ir nuotraukų, kuriose užfiksuotos gražiausios stovyklos akimirkos.

Turiningai praleistas laikas, atrasta nauja pasibuvimų erdvė vasaros atostogų metu paskatino vaikus pamiršti kompiuterinius žaidimus. Projekto dėka vaikų literatūros skyriaus žaisloteka pasipildė naujais edukaciniais žaidimais.

Toliejų bibliotekos projektas „Tremtinių istorija gyva, neužmirštama…”.

Birželio 10-18 d. Toliejų bibliotekoje vyko kraštotyrinė-istorinė vaikų stovykla „Tremtinių istorija gyva, neužmiršta…” pagal Molėtų r. savivaldybės vaikų socializacijos programų rėmimo fondo finansuotą projektą. Į stovyklą buvo pakviesti vaikai, kurie daugiausia laiko praleidžia bibliotekoje ar yra iš socialiai remtinų šeimų.

Kadangi 2011 metais minėjome Lietuvos valstybei skaudžią sukaktį- lietuvių tautos tremties ir genocido 70-etį, todėl stovyklos tikslas buvo paskatinti jaunimą domėtis praeities įvykiais, savo kaimo istorija, žmonėmis.

Stovyklos metu susipažinta su Toliejų apylinkėse gyvenančiais buvusiais tremtiniais, sutvarkyta paminklo tremtiniams Čiulėnų kaime aplinka, lankytasi Vilniuje -Genocido aukų muziejuje.

Birželio 14-ąją, Gedulo ir Vilti.es dieną, Toliejų kaimo gyventojai buvo pakviesti į popietę pagerbti negrįžusių iš tremties atminimo.

Stovyklos metu Toliejų kaimo vaikai turiningai praleido laisvalaikį, daug sužinojo, patyrė malonių įspūdžių.

Inturkės bibliotekos projektas „Mokykimės sveikai gyventi”.

Inturkės biblioteka jau kelinti metai savo skaitytojams propaguoja sveiką gyvenseną ir šia kryptimi įgyvendina projektus. Projektas „Mokykimės sveikai gyventi” neišimtis, kurio tikslas buvo rūpintis bendruomenės narių medicininiu švietimu, sveikatos stiprinimu ir susirgimų profilaktika. Bibliotekininkės O. Cesiulienės iniciatyva ir Molėtų r. savivaldybės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatos projektų finansavimo dėka organizuotas bendruomenės susitikimas su žymiu kraujagyslių specialistu- Vilniaus m. Lazdynų greitosios pagalbos ligoninės angiochirurgu E. Vitkumi, kuris parengė paskaitą „Sveikos gyvensenos įtaka kraujagyslių ir širdies ligų profilaktikai. Rizikos faktoriai”. Gydytojas populiarino sveiką gyvenimo būdą, patarė rūpintis visiems savo fizine dvasine sveikata, vengti streso, nurodė, kur ieškoti pagalbos prireikus.

Bibliotekoje papildžius medicinos literatūros skyrelį naujomis knygomis, gyventojai susipažino su naujausia medicinine literatūra apie sveiką gyvenimo būdą, įvairių ligų prevenciją.

Verified by MonsterInsights