2012 metų projektai

Neįgaliųjų ir senyvo amžiaus žmonių skaitymo skatinimas Alantos senelių globos namuose (Alantos biblioteka)

Projekto pagrindinis tikslas – skatinti neįgaliųjų ir senyvo amžiaus žmonių skaitymą, kaip pilnaverčio gyvenimo priemonę. Dalyvaudami literatūriniuose susitikimuose su rašytojais, aktoriais, senyvo amžiaus žmonės patyrė teigiamų emocijų, turiningai praleido laiką.

Susitikimuose su Alantos senelių globos namų bendruomenės nariais dalyvavo  rašytojas, žurnalistu, redaktoriumi, vertėju Rimantas Vanagas, kuris pristatė knygą ,,Peslių akademija”. Gamtininkas, rašytojas, fotografas Selemonas Paltanavičius dalyvavo renginyje „Gamta-visų namai“ ir pristatė savo kūrybą.

Alantos senelių globos namuose įvyko susitikimas su rašytoju Edmundu Zenonu Malūku, kuris pasakojo apie savo istorinį romaną ,,Barbora Radvilaitė” ir dabar rašomą istorinį romaną ,,Vytauto žemė”, skaitė ištraukas.

Bibliotekos jaunieji knygnešiai lankė Alantos senelių globos namų gyventojus, keitė jiems knygas, organizavo garsinius skaitymus. Knygnešių būrelio nariai išmoko bendrauti su senyvo amžiaus žmonėmis, senelių globos namų gyventojai susipažino su naujausiomis knygomis, patyrė teigiamų emocijų, turiningai praleido laiką.

Buvo surengti  4 renginiai. Į projekto veiklą įtraukti 37 senelių globos namų gyventojai, 6 knygnešių būrelio nariai. Renginiuose dalyvavo 100 Alantos kaimo bendruomenės narių.

Rėmėjai: Kultūros ministerija, Molėtų rajono savivaldybė.

Knyga – žinių ir kūrybos atradimo džiaugsmas (Dapkūniškių biblioteka)

Pagrindinis tikslas – skatinti skaitymą, kaip alternatyvią laisvalaikio praleidimo ir asmenybės ugdymo formą, ugdyti vaikų ir suaugusiųjų kūrybiškumą, puoselėti jų kalbos ir skaitymo kultūrą.

Buvo organizuojamas bibliotekos skaitytojų, bendruomenės narių susitikimas su rašytoja, gydytoja Filomena Taunyte, pristatyta nauja rašytojos knyga „Ieškau tikro lietuvio”.

Vyko 5 vakaro garsiniai skaitymai, kurių metu kaimo bendruomenės nariai skaitė lietuvių poetų eiles, ištraukas iš įvairių prozos kūrinių.

Buvo organizuota literatūrinė – muzikinė viktorina, kurios metu koncertavo kaimo moterų ansamblis „Milda”. Visi viktorinos dalyviai gavo atminimo dovanas, o laimėjusioji komanda buvo apdovanota specialiu prizu – suvenyrais.

Aktyviausi skaitytojai ir bibliotekos savanoriai vyko į Domino teatrą, žiūrėjo komediją „Meilė pagal grafiką”.

Dalyvavimas skaitymo procese praplėtė skaitytojų raštingumą ir atnaujino žinias apie lietuvių literatūrą. Šis projektas leido labiau populiarinti knygą ir skaitymą, pabrėžti knygos ir skaitymo svarbą istorijos, kultūros pažinimui, asmens ugdymui ir savišvietai.

Vykdant projektą, organizuoti 7 literatūriniai renginiai. Su projekto įgyvendinimu tiesiogiai buvo susiję 40 rajono bendruomenės įvairaus amžiaus žmonių. Iš viso renginiuose dalyvavo 140 žmonių.

Rėmėjai: Kultūros ministerija, Molėtų rajono savivaldybė.

Verified by MonsterInsights