2012 metų projektai

Mokykimės gyventi sveikai (Inturkės biblioteka)

 Projekto tikslas – stiprinti Inturkės krašto bendruomenės socialinį atsparumą bei sveikos gyvensenos įgūdžius.

 Inturkės biblioteka, įgyvendindama sveikatos projektą ,,Mokykimės gyventi sveikai“, pakvietė savo skaitytojus į susitikimą su kineziterapeute, masažuotoja Juste Stančikaite. Lektorė ne tik papasakojo apie masažo  rūšis, bet ir atliko parodomąjį masažą, aiškindama veiksmų eigą. Skaitytojus sudomino viešnios rekomenduota Jono Girskio knyga ,,Apie žmogaus ir visuomenės stuburą“, kurioje yra dalis ir tų pratimų, kuriuos atlikome, vadovaujami Justės. Ji pateikė puikią nugarą atpalaiduojančių tempimo pratimų sistemą, kurią visi stropiai stengėmės išbandyti. Visi dalyvavusieji gavo spausdintą pratimų aprašą, kad galėtų kasdien kantriai gydyti per dieną susikaupusią įtampą, kad taptų linksmesni ir žvalesni.

Psichoterapeutė Aušrinė Marija Dovydaitytė skaitė paskaitą ,,Psichinės sveikatos puoselėjimas ne medikamentinėmis priemonėmis“ ir konsultavo susirinkusiuosius psichinės sveikatos stiprinimo klausimais.

Bibliotekos fondas pasipildė medicininiais leidiniais.

Projektas paskatino vidutinio ir brandaus amžiaus Inturkės krašto gyventojus mankštintis, taikyti ne medikamentines priemones stiprinant psichinę ir fizinę sveikatą. Labai aktualūs buvo patarimai reguliariai mankštintis, daugiau bendrauti, būti socialiai aktyviems, imtis savanorystės, pasidalinti gerąja patirtimi ir kt.

Rėmėjas: Molėtų rajono savivaldybė.

Projektas „Kartu smagiau, sveikiau ir įdomiau!”.

Tai Europos komisijos atstovybės Lietuvoje inicijuotas pasiūlymas paminėti Europos dieną. Molėtuose Europos diena minima nuo 2008-ųjų. Tuo tikslu buvo organizuota daug švenčių, diskusijų, pokalbių, bendrų kūrybinių veiklų, kuriose dalyvavo daug rajono bendruomenės narių.

Projektas, prasidėjęs balandžio 11 d., tęsėsi iki gegužės 12 d. Renginiai vyko ne tik Molėtų mieste ir viešojoje bibliotekoje, bet ir rajono kaimo bibliotekose. Čia vyko įvairūs užsiėmimai ir kitos veiklos, skirtos kartų solidarumui ir bendravimui skatinti, didesnį dėmesį skiriant pagyvenusių žmonių įtraukimui į įvairias veiklas.

Plačiau Projekto „Kartu smagiau, sveikiau ir įdomiau!” ataskaitoje(doc)

Verified by MonsterInsights