Skaitytojų klubas lankėsi Valstybiniame jaunimo teatre

Molėtų rajono viešosios bibliotekos vykdomas projektas „Literatūriniai susitikimai.

Pamilti literatūrą – pamilti gyvenimą” suteikė galimybę viešosios bibliotekos skaitytojų klubo nariams rugsėjo pabaigoje apsilankyti Valstybiniame jaunimo teatre ir stebėti kraštiečio Rolando Kazlo režisuotą spektaklį „Raštininkas Bartlbis”, sukurtą remiantis amerikiečių rašytojo Hermano Melvilio (jo žymiausias kūrinys – „Mobi Dikas, arba banginis”) apysaka „Bartlbis”. Spektaklis molėtiškiams patiko, ypač mėgstantiems klasikinį teatrą, dažnai nagrinėjantiems gyvenimo prasmę.

Pasak Rolando Kazlo spektaklis “Raštininkas Bartlbis” kalba apie žmogaus orumą, tikėjimą savo tiesa, kad ir kokia keista ir nepriimtina ji būtų nustatytai ir uoliai prižiūrimai tvarkai, o tuo pačiu ir apie žmogaus pažeidžiamumą. Bartlbis tarsi Sfinksas, saugantis savo paslaptį, neišsprendžiama lygtis, kuri traukia, glumina, trikdo ir netiesiogiai veikia kitus”.

Rolando Kazlo profesionaliai išpildytas Teisininko vaidmuo užpildė visą spektaklį. Kitus vaidmenis kūrė: Artūras Sužiedėlis, Arūnas Storpirštis, Lukas Petrauskas, Jonė Dambrauskaitė, Andrius Bialobžeskis, Antanas Šurna, Nerijus Gadliauskas, Rimgaudas Karvelis, Ignas Ciplijauskas ir Jurgis Damaševičius.

Pasak Rasos Gečaitės (Sustabdyti kopijų pasaulį, arba „Raštininkas B” pagal R. Kazlą. Bernardinai.lt ) belieka padėkoti Rolandui Kazlui, kad jis yra. Kad jis ieško ir atranda. Kad kviečia ir kalbasi. Gal pasiilgome išmintingų ganytojų, kurie nėra abejingi? Ne tik gydo sielas, saugo jas, bet ir gina. Kovodami ne tik už save, bet ir už kitą.

Nijolė Stančikienė

Verified by MonsterInsights