Gamta – didysis įkvėpimo šaltinis

Inturkės bibliotekai gavus kultūros ministerijos skirtą finansavimą skaitymo skatinimo projektui

Susitikime su S. Paltanavičiumi

,,Knygos kelias į širdį”, Lapkričio 19-ąją inturkiškiai skaitytojai sulaukė literatūrinio susitikimo su rašytoju, gamtininku Selemonu Paltanavičium. Rašytojas mielai pasidalino kūrybos paslaptimis su jaunaisiais mūsų skaitytojais bei nuoširdžiai bendravo su brandaus amžiaus Inturkės žmonėmis.

Selemona s Paltanavičius ne tik papasakojo, kokie keliai jį atvedė į literatūrą, kaip gimė kūryba, koks svarbus jo gyvenime gamtos pasaulis, kuris – ir darbas, ir kūryba, ir hobis. Rašytojo samprotavimuose jaunieji bibliotekos lankytojai išgirdo daug šiandien mums visiems labai svarbių tiesų: jis kvietė mus būti atvirus pasauliui, domėtis viskuo, o ypač tuo, kas yra čia pat, ko visai nepažįstam; prisiminti savo ištakas, mylėti gimtinę, dirbti savo kraštui, nesivaikant naudos; turėti gyvenimo tikslą, ieškoti prasmės ir tikėti savo kūrybine galia.

Miško pasaulis prabilo į mus iš skaitytų girios laiškų, iš rašytojo pasakojimų, kaip jis ,,gaudo” paukštelio ar žvėries gyvenimo akimirkas, kad įamžintų jų nepaprastumą ir galėtų atskleisti jį kitiems fotografijoje, meniniu pasakojimu ar populiariai pasakodamas apie girios gyventojus.

Džiugu, kad ir suaugusieji, gražiai susirinkę, ne tik išgirdo rašytoją skaitant apsakymą ,,Šviežios žolės kvepėjimas”, bet ir pasidalino savo įspūdžiais daugybe klausimų, išgirdo gamtininko nuomonę. Nedažnai šiandien išgirsi tokią aiškią poziciją, ginančią mūsų lietuvybę, dvasines vertybes, šeimos bendrystę, meilę ne tik gamtai, bet ir greta esančiam žmogui. Supratome, kad gamta gali tapti didžiąja gyvenimo mokytoja.

Verified by MonsterInsights