Ieškant kelio į skaitytojo širdį

Kai ilgėja rudens vakarai, ir žmogaus siela ieško šilumos, ne vienas paima į rankas knygą, ieškodamas atsakymų į daugelį klausimų.

Labai džiaugiamės, jog 2012-aisiais Inturkės bibliotekai pavyko gauti finansavimą Kultūros ministerijos ir Molėtų savivaldybės remiamam skaitymo skatinimo projektui ,,Knygos kelias į širdį”. Taigi netrukus Inturkės bibliotekos skaitytojų laukia įdomūs susitikimai su rašytojais, pokalbiai apie lietuvių literatūros įvairovę ir galimybes tenkinti įvairaus amžiaus skaitytojų poreikius. Tikime, kad knyga gali visą šeimą suburti, suvienyti, pakviesti nuoširdžiam pokalbiui.

Projektas startavo spalio 26 dieną, praėjusį penktadienį, kai aktyviausius skaitytojus, spektakliukų dalyvius pakvietėme į Jaunimo dramos teatro sukurtą spektaklį ,,Ledi Makbet” (režisierius Algirdas Latėnas), sukurtą pagal V. Šekspyro tragediją ,,Makbetas”. Sudėtingas, daug dvasinių skaudulių atvėręs Šekspyro kūrinys šiuolaikiškai prabilo ir mums, naujojo amžiaus žmonėms. Puiki pagrindinius vaidmenis atliekančių aktorių: Viktorijos Kuodytės (ledi Makbet) ir Sergejaus Ivanovo (Makbeto) bei visos aktorių trupės vaidyba byloja: valdžios godulys, beatodairiškas noras greičiau pasiekti tikslą bet kokiomis priemonėmis, atsigręžia prieš patį žmogų tada, kai, rodos, jau apgavai likimą ir nugalėjai… Britų teatrologas A. C. Bradley yra pasakęs: ,,jis (Šekspyro tragedijos žmogus) gali būti nelaimingas ir baisus, bet niekad nebus menkas ir apgailėtinas.” Aktorius S. Ivanovas apie sukurtą Makbeto personažą sako: ,,Pasiekęs tikslą (…), kai įvykių grandinės jau nebepajėgia sustabdyti, supranta, kad visą laiką ėjo į savo paties pražūtį.”

Taigi lauksime naujų susitikimų su įdomiais autoriais, kad knyga rastų kelią į jūsų širdis.

Bibliotekininkė Onutė

Verified by MonsterInsights