Bibliotekoje apie Šiaurės šalis

Tamsų lapkričio vakarą ištikimiausieji Skudutiškio bibliotekos skaitytojai rinkosi į tradicinę šviesos ir žodžio šventę.

Ekspozicija

Čia vyko Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginys “Įvairialypė šiaurė”. Susibūrusieji jau devintą kartą pabūti kartu “šiaurietiškame” renginyje, paniro į magišką knygų pasaulį, prisiminė senąją pasakojimų tradiciją – pasikeisdami balsiai skaitė M. Nousiainen knygos “Avietinių laivelių kapitonai” ištraukas. Drąsiausios vakaro viešnios – Tatjana, Laima ir Aldona išbandė jėgas emocingoje vakaro viktorinoje. Ieškodamos atsakymų į klausimus apie vieną iš šiaurės šalių – Švediją, jos sėkmingai įveikė trisdešimties žingsnių labirintą, gavo dovanų po knygelę, o pirmoji pasiekusi finišą – ir švediškos kosmetikos firmos “Oriflame” suvenyrą.

Labiausiai gundantis vakaro patiekalas – žuvienė atvėsino rungtynių azartą, nuramino emocijas. Beužkandžiaujant ir gėrintis nuotraukose užfiksuotomis akimirkomis buvo klausomasi įspūdžių iš kelionės į Stokholmą. Vakaras baigtas planuojant kitąmet šioje bibliotekoje vyksiančią jubiliejinę dešimtąją neakivaizdinę kelionę į Šiaurės šalis.

Irena Cibulskienė

Verified by MonsterInsights