Skaityti, piešti, rašyti…

Molėtų viešoji biblioteka dėkoja visiems jauniesiems bibliotekos skaitytojams ir lankytojams, kurie, mokytojų ir bibliotekininkių pagalba,

panoro dalyvauti bendrame LIONS klubo asociacijos, Lietuvos bibliotekininkų draugijos ir Lietuvos M. Mažvydo bibliotekos projekte „Skaitymas: sėkmė ir džiaugsmas”. Konkurso organizatoriai buvo pateikę rekomenduojamos lietuvių ir užsienio autorių literatūros sąrašą, pagal kurį trijų amžiaus grupių dalyviai galėjo rašyti recenziją, atsiliepimą apie perskaitytą knygą, piešti iliustraciją. Kūrybingiausi vaikai galėjo pateikti ir viena, ir kita, bet dauguma rinkosi tik vieną kryptį… Dailininkais panoro būti daugiausia molėtiškiai, o recenzentais – kitų rajono mokyklų mokiniai. Aktyviausi ir daugiausia iliustracijų pateikę buvo 1– 4 klasių mokiniai – 16 darbų, 5 – 7 klasių – 15 darbų, 7 – 12 klasių – 4 darbus. Tačiau Molėtų viešosios bibliotekos sudaryta komisija turėjo atrinkti, kuriuos darbus siųsti į Vilnių. Todėl į respublikinį konkursą pateko: Atlantos Mušinskaitės (Molėtų pradinė mokykla, 4 d, klasė), Evaldo Stankevičiaus (Molėtų pradinės mokyklos Čiulėnų pradinio ugdymo skyrius, 3 klasė), Aurimo Krivoščenkos (Molėtų pagrindinė mokykla, 6 c klasė), Ingridos Baliulytės (Dubingių pagrindinė mokykla, 6 c klasė), Medos Sarolytės (Molėtų gimnazija, 1 c klasė), Skaistės Tamoševičiūtės (Molėtų gimnazija, 1 c klasė).

Taip pat buvo pateiktos 4 recenzijos – atsiliepimai. 1 – 7 klasių grupėje Deimantės Stankevičiūtės, rašiusios apie Justino Marcinkevičiaus poemą „Grybų karas” (iš knygos „Laukinė kriaušė”) ir Ivetos Činčikaitės – apie Kosto Kubilinsko eilėraštį Ledinukas iš tuo pačiu pavadinimu išleistos knygos. Abi mergaitės yra Molėtų pradinės mokyklos Čiulėnų pradinio ugdymo skyriaus 3 klasės mokinės.

8 – 12 klasių grupėje taip pat pateikti du darbai. Editos Skinderytės recenzija „Knyga, keičianti likimą” – apie D’ Avenia, Alessandro „Balta kaip pienas, raudona kaip kraujas” (Inturkės pagrindinė mokykla, 10 klasė) ir Gabrielės Šumanskaitės recenzija „Ar egzistuoja pasaulis be meilės?” – apie Lauren Oliver „Delirium” (Alantos gimnazija, 1 b klasė).

Projekto rezultatai bus paskelbti rugsėjo 1d. Tačiau knygų sąrašas niekur nedingo. Pagal jį ir savo pomėgius verta ir toliau skaityti knygas. Į rekomenduojamų knygų sąrašą bet kada galima žvilgtelti ir Molėtų bibliotekos svetainėje (naujienų skyriuje „Visoje šalyje – vaikų ir jaunimo skaitymo konkursas”).

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights