Kelionė į Briuselį

Birželio 18 – 20 dienomis Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje respublikos bibliotekininkus pakvietė dalyvauti pažintinėje kelionėje į Europos Sąjungos institucijas.

Briuselyje

Viešnagės metu Briuselyje teko išsamiau susipažinti su Europos Komisijos veikla (lektorė Žydra Bakutytė), Europos Komisijos iniciatyvas, susijusias su mokyklomis, jaunimu, audiovizualine biblioteka, jos tikslais, audiovizualinėmis paslaugomis ir leidybos teisėmis, plačiau sužinojome apie lygių galimybių teisę ES. Viešnagės metu teko susipažinti su Europos Komisijos centrine biblioteka ir dalyvauti šios bibliotekos veiklos pristatyme. Susitikimui (su EK nariu, atsakingu už mokesčius, muitus, statistiką, auditą ir kovą su sukčiavimu p. Algirdas Šemeta) atstovavo jo spaudos atstovė Karolina Stelmokaitė. Ji papasakojo apie šios Komisijos veiklą, kurios šiuo metu aktualija – mokesčiai. Kalbėjo, kad Komisijos pirmininkas žino Lietuvos bibliotekininkų įnašą visuomenei, visada randa laiko gerai knygai ir perdavė linkėjimus bibliotekininkėms, nes pats dalyvavo labai svarbiame susitikime. Susitikimo metu visos grupės bibliotekininkės pristatė savo bibliotekas.

Laisvu metu po programos daug aplankėme Briuselio lankytinų vietų: lankėmės Parlamentariume, kur po interaktyvią parodą lankytojus vedžioja elektroninis multimedijos gidas, kur 23 kalbomis padeda susipažinti su Europos Parlamento praeitimi, dabartimi, ateitimi. Aplankėme Miesto muziejaus, Belgijos Karališkuosius rūmus, Karaliaus namų aikštę, grožėjomės Gran Plasas arba Miesto rotuše. Tai pagrindinė Briuselio aikštė ir miesto lankomiausia vieta. Praėjome Muzikos instrumentų muziejų, paklaidžiojome Karo muziejaus parke, pamatėme „sisiojantį” berniuką ir „sisiojančią” mergaitę, pavaikščiojome senamiesčio gatvėmis.

Visą šią kelionę mus lydėjo, globojo, įdomiai apie Briuselį, jo lankytinas vietas pasakojo Europos informacijos centro Lietuvoje atstovė Aneta Stankevičienė.

Metodininkė – apipavidalintoja Janina Leišienė

Verified by MonsterInsights