Vanduo visiems

Liepos 5 dieną Molėtų viešosios bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su Europos piliečių iniciatyvos “Vanduo yra žmogaus teisė” ambasadoriumi Lietuvoje – Ignu Krupavičiumi.

Pokalbio dalyviai

Jis „Molėtų žinių” skaitytojams geriau žinomas kaip LRT televizijos laidų vedėjas.

Į susitikimą susirinko prie Molėtų viešosios bibliotekos veikiančio senjorų klubo nariai. Jie klausėsi Igno apie šios pilietinės iniciatyvos tikslą, jos vykdymo procesą. Kad parašai renkami visoje Europos Sąjungoje siekiant išbraukti vandens tiekimą iš Europos Komisijos Vidaus rinkos komiteto stumiamos Koncesijų direktyvos, kurioje numatoma viešojo sektoriaus – vandens tiekimas, transportas, medicinos paslaugos ir kt. – privatizavimo galimybė.

„Peticiją pasirašė jau tūkstančių tūkstančiai Europos piliečių visose Europos Sąjungos šalyse – iš viso per 1,5 milijono pasirašiusių. Mano kelionių tikslas – kad žmonės žinotų kas vyksta”, – sakė Europos piliečių iniciatyvos “Vanduo yra žmogaus teisė” ambasadorius Lietuvoje.

„Praeitą vasarą keliavau po Lietuvą ir pastebėjau, kad bibliotekos dabar yra žmonių traukos centras. Anksčiau buvo MAXIMA, o dabar bibliotekos”, – juokavo Ignas Krupavičius.

Molėtų viešosios bibliotekos direktorė Virginija Raišienė antrino Igno žodžiams ir labai džiaugėsi, kad žmonės lankosi bibliotekose, kad domisi naujovėmis, kad pagal vykdytus tyrimus bibliotekos yra pirmaujanti įstaiga (žmonių lankomumas) tarp kultūros centrų bei muziejų.

Pokalbio su senjorais metu Ignas pabrėžė, kad jo nuomone, žmogus turi būti pilietiškas. Norintiems pasirašyti peticiją ją galima rasti interneto svetainėje http://www.vanduovisiems.lt

Beje, antradienį, 6.00 val. ryte LRT tiesioginio eterio metu molėtiškiai senjorai žadino Lietuvą.

http://www.lrt.lt/televizija/laidos/377/labas_rytas_lietuva

Jurgita Stalauskienė

„Molėtų žinios”.

Verified by MonsterInsights