Virtuali paroda skirta Dionizui Poškai

Šiais metais sukako 250 metų, kai gimė vienas žymiausių XIX a. pradžios lietuvių kultūros veikėjų – rašytojas, kalbininkas, muziejininkas Dionizas Poška. Pažymint šią datą Nacionalinėje bibliotekoje parengta virtuali paroda, kurioje atspindėti svarbiausi rašytojo biografijos, kūrybos momentai, pristatyti mokslininkų, rašytojų straipsniai apie D. Pošką.

Parodos lankytojai turės progą susipažinti su rašytojo įkurtais ir globotais istoriniais Baubliais Bijotuose, jo parašytais darbais, išlikusia D. Poškos korespondencija su XIX a. mokslininkais ir literatais, paskaityti garsiąją poemą „Mužikas Žemaičių ir Lietuvos”, pamatyti gausias fotografijų galerijas.

Specialiai šiai parodai profesorius Stasys Skrodenis parengė straipsnį „Baublio paunksmė (atsiminimų fragmentai)”. Parodą papuošė Baublių muziejaus darbuotojų Vaidos Kinderytės ir Juditos Gečaitės įžvalginis straipsnis, supažindinantis su Baublių istorija, čia veikiančiu muziejumi ir jame vykdoma edukacine veikla. Nuoširdi padėka jiems, taip pat Lietuvių literatūros ir tautosakos institutui (bibliotekos vedėjai Rūtai Pleskačiauskienei ir Rankraštyno vedėjui Virginijui Gasiliūnui) už parodai pateiktą rankraštinę medžiagą.

Parodos autorius Darius Gudelis nuoširdžiai dėkoja visiems, prisidėjusiems rengiant šią parodą.

Žiūrėti čia:

http://senas.lnb..lt/lnb/selectPage.do?docLocator=04909CDA4CE711E4B23C746164617373&inlanguage=lt&pathId=132

Verified by MonsterInsights