Spalvotų svajonių laikas

Kalendorinė vasara, prasidėjusi birželio 1-ąją, visuomet primena ir kitą dieną – Tarptautinę vaikų gynimo dieną, kuri minima jau 65-erius metus. Molėtų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius pirmąkart sutiko vasarą dar pilkame kieme, menančiame renovacijos įkarštį…

Nuolatiniai bibliotekos lankytojai bei Molėtų pradinės mokyklos vasaros stovyklos dalyviai, kartu su socialine pedagoge Gražina ir mokytoja – praktikante, atėję į vasaros sutiktuves, rado daug stendų, dažų, flomasterių, vandens ir popieriaus, net muilo burbulų… Skyriaus vedėja Janina Vyšniauskienė, pasitikusi vaikus, pasveikino su dviguba švente, ir priminė, kad reikia saugoti ir gerbti vaikų teises: gyventi nieko nebijant, gyventi su mama ir tėčiu, lankyti darželį ir mokyklą, žaisti, sakyti savo nuomonę ir t.t. O šią dieną, bibliotekos kieme, vaikai turėjo galimybę nupiešti savo svajonę, užrašyti norus, kad šie greičiau išsipildytų, o visa tai – užtvirtinti asmeniniu antspaudu – savo delniuku.

Kokių tik nebuvo svajonių! Būti kirpėja, krepšininku, net – būti gražia… Kai kurie labai norėjo gyvūnėlio: šuniuko, kačiuko, vėžliuko… Kiti norėjo laimės, kad šeima būtų laiminga, kad nesirgtų, kad pasaulyje būtų taika… Būta ir praktinių norų: išmokti vairuoti automobilį, turėti dviratį, paspirtuką, naują telefoną… Dauguma linkėjo gražios ir šiltos vasaros sau ir draugams, o prie jų linkėjimų prisijungė ir suaugusieji.

Šilta ir vėjuota pirmoji vasaros diena vaikus ginė į biblioteką, kur jie žiūrėjo nuotaikingus, spalvotus ir linksmus filmukus.

Jolanta Matkevičienė

Vaikų šventė2

Verified by MonsterInsights