Parako kvapas

Rugsėjo 9 dieną Inturkės biblioteka džiaugėsi visus galėdama pakviesti į neeilinį susitikimą su kariais profesionalais – knygų autoriais, dainų atlikėjais Ernestu Kuckailiu bei Valerijum Šereliu. Valerijus Šerelis savo knygą ,,5.56 kart 100 šovusių į galvą arba auliniais batais pramintų minčių” pavadino knyga – ginklu, nes joje daug aforizmų, karinių mįslių, kurios ragina pamąstyti, atrasti ,,raktą”. Beje, knygą iliustravo bendražygis Ernestas. Valerijus ne tik įdomiai pasakojo apie misijų Afganistane, Irake kasdienybę, bet ir padainavo gitarai pritariant savo sukurtų dainų, gimusių rūsčiomis dienomis.

Ernestas – ne tik šiuo metu geriausias Lietuvos snaiperis, snaiperių mokytojas, bet ir dviejų knygų autorius: ,,Trispalvio erelio skrydis” bei ,,Pavasarį paukščiai sugrįžta”. Pastarajai knygai Ernestas kruopščiai rinko istorinę medžiagą, kad galėtų atkurti autentiškas istorinių 1939-1944 metų karo įvykių detales. Autorius prisipažino, kad pagrindinis kūrinio veikėjas įgijo nemaža autobiografinių bruožų.

Susitikimas neprailgo. Karą šie žmonės pažino ne iš knygų. Draugystė, meilė Tėvynei, drąsa jų gyvenime jau įgijo svarios prasmės.

Bibliotekininkė Onutė

Renginio metu

Verified by MonsterInsights