Bijutiškio bibliotekos svečiai

Spalio 17d. Bijutiškio bibliotekoje vyko popietė skirta pasaulinei gyvūnijos dienai. Ta proga bibliotekoje tradiciškai lankėsi Utenos AVPK Molėtų r. PK VPS PP vyresnysis specialistas Aleksas Strumila su policijos šunimi Grantu ir jo įpėdiniu Hart Saulės Vilku. Dėl įtempto pareigūno ir jo keturkojo darbo grafiko renginys vyko vėliau (ne spalio 4-ą). Jauniesiems skaitytojams jis papasakojo apie savo augintinius, sužinojome, kad Granto specializacija – lavonų paieška, o Hartas, kai užaugs (jam dar tik 5 mėn.), bus mokomas narkotikų paieškai.

Pareigūnas priminė ką šunys veikia policijoje: ieško įvairių daiktų, susijusių su nusikaltimu, ieško dingusių žmonių, narkotikų, sprogmenų ir t.t. Vaikai galėjo iš arčiau susipažinti su Grantu ir Hartu. Stebėti, kaip vykdo paklusnumo komandas, kaip žolėje paslėptą daiktą nesunkiai suranda. Iš spaudos sužinojome, kad Grantas (nors jo tikras vardas Angos) iš varžybų, vykusių Vilniuje, lavonų paieškos rungtyje, grįžo užėmęs antrąją vietą. Bet ilsėtis nėra kada, nes kitą savaitę pareigūno ir jo augintinio vėl laukia atsakingos varžybas. Vaikai palinkėjo jiems abiems sėkmės.

Kadangi bibliotekoje lankėsi pareigūnas, tai jis vaikams priminė apie artėjantį tamsųjį metų periodą, ir kad būtinai reikia turėti atšvaitus. Todėl po renginio, kiekvienam jaunajam bibliotekos lankytojui buvo įteiktas atšvaitas, kad būtų visada saugus ir matomas, ir atvirutė, bei skirtukas, kuriuose primintos pagrindinės saugaus elgesio kelyje taisyklės. Po to vaikai piešė ir pasakojo apie savo augintinius. Bibliotekoje liko vaikų augintinių piešiniai.

Bibliotekininkė Saulė

Aleksas Strumila su policijos šunimi Grantu

Verified by MonsterInsights