Kraštiečiui Alvydui Šlepikui – 50

,,Norėčiau tikėti, kad mano kūryba padeda žmonėms gyventi… Man patinka stebėti žmones, grožėtis jais, jų charakteriais, keistenybėmis… Ir savo apsakymų rinkinyje ,,Lietaus dievas” rašiau apie visus savo žmones, su kuriais gyvenau vaikystėje – Videniškių kaime, Molėtų rajone…” (A.Šlepikas)

Vasario 2 d. Videniškių bibliotekos lankytojai rinkosi į garsinį Alvydo Šlepiko novelės ,,Gegužės sūkuriai” skaitymą. Nuotaikingas buvusios Videniškių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytojos Vidos Glumbakienės skaitymas ne tik privertė smagiai nusijuokti, bet ir atpažinti personažus – jau Anapilin išėjusius miestelio gyventojus.

Smagiais prisiminimais apie Alvydą dalinosi buvusios jo mokytojos: Albina Rakauskienė, Zosė Čereškienė, Danutė Marcinkevičienė. Muzikos mokytoja Danutė Marcinkevičienė prisiminė, kaip jos paruošti, Alvydas Šlepikas ir Ričardas Tamulionis dalyvavo ,,Dainų dainelės” konkurse, o nepavykus laimėti, vienas kitą barė už tokią nesėkmę. Taip pat mokytoja prisiminė Alvydo klasės sukurtą vaidinimą ,,Labanakt, mokytojėliai!”. Pradinių klasių mokytoja Albina Rakauskienė pasakojo, kad Alvydas buvo labai stropus mokinys ir mėgdavo deklamuoti eilėraščius. Biologijos mokytoja Zosė Čereškienė prisiminė Alvydą, kaip mėgstantį sportuoti ir aktyviai dalyvaujanti užklasinėje veikloje.

Po gražių prisiminimų klausėmės įrašo, kur Alvydas skaito novelę ,,Masės ir dvasios santykis” ir žiūrėjome ,,LRT kultūra” televizijos sukurtą filmą ‚,Kelias namo. Alvydas Šlepikas”.

Paroda ,,Kraštiečiui Alvydui Šlepikui – 50″ bibliotekoje veiks iki vasario26 d. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Bibliotekininkė Danutė

Renginyje

Verified by MonsterInsights