Molėtų viešojoje bibliotekoje – aktyvi Saugesnio interneto savaitė (SID)

SID – akcija, kuria siekiama apsaugoti vaikus, jaunuolius ir suaugusius nuo žalingo ir neteisėto turinio internete.

Molėtų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojai savo lankytojams pasakojo apie žalingą elgesį socialiniuose tinkluose, naudojimąsi internetu ir naujomis technologijomis, aiškino galimybę anonimiškai pranešti apie neteisėtą ar žalingą interneto turinį bei teikti pagalbą vaikams, susidūrusiems su patyčiomis ar kita nemalonia patirtimi internete.

Pirmą dieną vaikai supažindinti su socialiniais tinklais, jų pinklėmis, informacija, kurios nereikėtų viešinti internete. Vaikams internete būti atsargiems primins dovanų gauti sąsiuviniai su taisyklėmis.

Kitą susitikimą vaikai susipažino su bibliotekos veiklomis ir naujomis technologijomis: Xbox judrieji žadimai, planšetiniai kompiuteriai (labai mėgiami vaikų), knygų skaityklės. O naujausia žinia, kad iš bibliotekos galima išsinešti savo išmaniajame įrenginyje „Vyturio” leidyklos nemokamą elektroninę knygą.

Draugiško interneto savaitę vainikavo Protų mūšis, kuriame vaikai parodė savo žinias įvairiose srityse. Vaikų lit. skyriaus tikslas pasiektas – atsakyta į metų šūkį – Aš už geresnį internetą!

Janina Vyšniauskienė

Renginyje

Verified by MonsterInsights