Tarptautinę vaikų knygos dieną buvo apdovanoti iškiliausi 2015 m. vaikų knygų kūrėjai

iliustracija

Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena. Ši diena, sutampanti su žymaus danų pasakininko Hanso Kristiano Anderseno gimtadieniu, pasaulyje pradėta švęsti 1967 metais, o jos idėją iškėlė Tarptautinė vaikų knygos taryba (IBBY).

Dvidešimt ketvirtą kartą iš eilės Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius ir Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas šią šventę mini ir Lietuvoje. Tai iš dalies ir kai kurių suaugusiųjų, kuriančių, leidžiančių knygas, diegiančių meilę joms ir išgyvenančių dėl jų likimo, profesinė šventė. Šią dieną vyksta pokalbiai, susitikimai su knygų kūrėjais, rengiamos parodos, akcijos, teikiami apdovanojimai vaikų knygų kūrėjams.

Balandžio 2 d., Tarptautinę vaikų knygos dieną, 14 val. Vilniaus „Lėlės” teatre (Laisvės a. 5) vykusioje Tarptautinėje vaikų knygos dienos šventėje švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė įteikė Švietimo ir mokslo ministerijos įsteigtą Vaikų literatūros premiją. Šios premijos laimėtojais tapo rašytojas Selemonas Paltanavičius ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų literatūros centro direktorė Aldona Elena Augustaitienė.

Verified by MonsterInsights