Knyga – lieptelis į draugystę

Neseniai Molėtų viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius buvo sulaukęs svečių iš Širvintų viešosios bibliotekos. Kolegės iš kaimyninio rajono – L.e.p. Vaiva Daugelienė ir vyresn. bibliotekininkė Lolita Pliukštienė, vykdydamos projektą „Nuo nemokėjimo skaityti iki negalėjimo neskaityti” , į mūsų rajoną buvo atkeliavusios su geriausiais bibliotekos skaitytojais ir juos lydinčiais tėveliais ir mamytėmis. Pasak Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės Janinos Nariūnienės, tai buvo šventė šeimoms ir staigmena vaikams, kurie buvo apdovanoti už dažną lankymąsi bibliotekoje, o ypač knygų skaitymą. Vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Vyšniauskienė svečiams papasakojo apie mūsų biblioteką, supažindino su jos veikla ir naujomis galimybėmis, apsikeitė mielomis dovanėlėmis, priminsiančiomis šią išvyką bei parodė atsinaujinusį miesto skulptūrų parką, kuriame Pasaulinę vaikų gynimo dieną šurmuliavo didelė šventė…

Širvintiškiai lankėsi Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre, kur vedėja Daiva Kulienė pristatė rajoną, o vėliau jie vyko pramogauti į Mindūnus.

Tai buvo bene pirmasis susitikimas, kuriam taką nutiesė knyga ir bičiulystė. Neveltui šį renginį mūsų bibliotekininkės buvo įvardinusios: „Knyga – lieptelis į draugystę”.

Aušrė Vengrytė

Vaikų literatūros skyriuje

Verified by MonsterInsights