Gaškaitė-Bandis Vida, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Lietuvoje. Užsienio lietuvių rėmimo fondo direktorė, aktyvi visuomenininkė.

Vida Gaškaitė-Bandis gimė 1934 11 26 Molėtuose.

1944 m. su tėvais pasitraukė į Austriją, vėliau – į Vokietiją. 1950 metais emigravo į JAV, kur baigė aukštuosius mokslus Linojaus, Indianos ir Merilendo universitetuose. Nuo 1960 iki 1999 metų gyveno ir dirbo Vokietijoje bei JAV. Nuo 1999 m. gyvena ir dirba Lietuvoje. Nuo 2009 metų – pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Lietuvoje.

Vidos Bandis profesinė veikla siejosi su darbu aukštojo mokslo srityje – ji užėmė prorektorės pareigas Merilendo (JAV) universitete, Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijoje dirbo Finansų politikos departamento direktore, generaline direktore – „Baltic Management Institute” (BMI). Vida Bandis turi vadovavimo tarptautiniams projektams patirties, taip pat patirties administravimo, žmogiškųjų išteklių, finansų analizės bei biudžeto planavimo srityse.

Vida Bandis yra Almos Adamkienės labdaros fondo, „International Rotary Club of Vilnius” ir „Baltic Management Institute” valdybos narė, aktyvi visuomenininkė.

Įsteigė stipendijų nepasiturintiems, bet gerai besimokantiems Molėtų gimnazijos abiturientams, dalyvauja labdaros projektuose.

1996 metais suteiktas Tolimųjų Rytų valstybinio universiteto Vladivostoke garbės daktaro vardas.

Verified by MonsterInsights