Per vasarą parašyta bendra knyga…

Atrodo tik prasidėjo vasara, o šiandien bibliotekoje vyko gražaus kūrybingo projekto, skirto Bibliotekų metams paminėti, „Vasara su knyga” uždarymas. Juo buvo siekiama skatinti vaikų skaitymą, dalintis su bendraamžiais perskaitytomis knygomis ir ugdyti skaitymą kaip laisvalaikio pomėgį. Birželio 1 d. penkiose Lietuvos apskričių viešosiose bibliotekose buvo skaitoma pripažinta geriausia 2015 m. jaunimo knyga – Rebekos Unos „Atjunk”. Molėtuose šventės „Vaikystės parkas” metu šią ištrauką skaitė aktyviausias vaikų literatūros skyriaus lankytojas Juozuė-Juozapas Tumosa. Molėtų mieto Molio šventėje veikė Gyvoji biblioteka, kurioje vaikai ir miesto svečiai įamžino vasarą perskaitytų knygų įspūdžius.

Šio projekto pagalba biblioteka įgijo ir naujų draugų. Birželio mėnesį pas mus lankėsi didelis būrys Širvintų rajono viešosios bibliotekos vaikų su tėveliais, Alantos filialo bibliotekos skaitytojai.

Visą vasarą visose rajono bibliotekose vyko vasaros skaitiniai. Vaikus su knyga rankose matėme ir bibliotekų kiemuose, ir pievose, ir parkuose, ir paežerėse ir net ant piliakalnių. Vaikai piešė perskaitytų knygų įspūdžius ir rišo į bendrą knygą „Mano vasaros knyga”. Molėtų miesto bibliotekos lankytojų būrį šiemet ypač papildė gausus būrys poilsiaujančių rajone vaikų iš kitų miestų.

Didžiąją laisvalaikio dalį vaikai praleidžia elektroninėje erdvėje. Bibliotekininkės vasarą vaikus mokė naudotis elektroninėmis skaityklėmis, įkelti elektronines knygas iš tinklalapių www.ebiblioteka.lt  ir www.vyturys.lt .

Didelį būrį vaikų su šia knygos švente pasveikino Molėtų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Vyšniauskienė, kuri pasidžiaugė dviem tūkstančiais bibliotekos lankytojų per vasarą. Jie perskaitė 1500 knygų. Vaikai savo akimirkas su knyga įamžino socialiniuose tinkluose, piešiniuose. Jie džiaugėsi ir pritarė puikiai idėjai „Lauko bibliotekėlė” – tai paplūdimy vasarą stovėjęs namelis, kuriame tiek vaikai tiek suaugę skaitytojai galėjo rasti paskaityti knygų, bei žurnalų. Bibliotekininkės pasveikino vaikus, nuo mažens draugaujančius su biblioteka ir knyga: Matą Šanteriovą, Jokūbą Bučinską, Luknę Lamanauskaitę, Adomą Zaikiną, Matą Žukauską, Eliją Rybelytę, Kristupą Nariūną, Simą Rakauską.

Visiems šventės dalyviams Molėtų viešoji biblioteka kartu su Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka dovanojo nuotaikingą teatralizuotą grupės „Teatriukas” koncertą.

Vaikų lit. skyr. vedėja Janina Vyšniauskienė

Renginyje

Verified by MonsterInsights