Knygų dovanota daugiau

Knygų kalėdų logoJei 2015 metų „Knygų Kalėdų” akcija molėtiškiams buvo dosni knygomis, gauta 558 knygos, tai 2016 m. dar dosnesnė – 575. Įdomu tai, kad Molėtų viešoji biblioteka gavo tiek pat, kiek ir užpernai – 107 knygas. Daugiausia dovanotojų turėjo taip pat viešoji biblioteka – 21.Tarp kaimo bibliotekų daugiausia dovanotojų buvo Dubingių (17) ir Suginčių (14) bei Joniškio (11) ir Giedraičių (11) bibliotekose. Tačiau dovanotų knygų skaičius nebūtinai buvo didesnis ten, kur daugiau dovanotojų. Dubingių biblioteka gavo 77 knygas, Videniškių – 62 ( 9 dovanotojai), Bijutiškio – 56 (7 dovanotojai), Joniškio – 51 knygą. Arnionių, Dubingių ir Inturkės bibliotekoms knygų padovanojo ir organizacijos.

„Knygų Kalėdų” akcijos metu Molėtų viešojoje bibliotekoje buvo surengta 40 renginių, pristatančių šią akciją. Daugiausia – Vaikų literatūros skyriuje ir Abonemente bei Suginčių bibliotekoje.

Tarp dovanojusių knygas šįkart išskirti būtų galima seniūnus, mokytojus ir bibliotekininkes.

Įdomu dar ir tai, kad Vaikų literatūros skyriui knygų padovanojo taip pat vaikai: Gustė Kavaliūnaitė ir Austėja Černovaitė – 3 kl. mokinės bei Karolis Čirba – 7 kl. mokinys.

Išsamiausią ir tvarkingiausią ataskaitą apie šią „Knygų Kalėdų” akciją Spaudinių komplektavimo ir tvarkymo skyriui pateikė Giedraičių biblioteka.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights