2017 balandis

Kutiščeva, Laima. Savivaldybių viešųjų bibliotekų fondų pokyčiai // Tarp knygų.- 2017, Nr. 4, p. 13-16

Rutkauskienė, Roma. Uteniškiai – geriausi šalyje // Utenis.- 2017, bal. 29, p. 1-2
Utenos kultūros centras yra pripažintas geriausiu šalyje, jam suteiktas „Geriausio kultūros centro 2016″ vardas, skirta LR Kultūros ministerijos premija. Pasveikinti kolegų atvyko Kultūros centrų asociacijos prezidentas, Plungės kultūros centro direktorius Romas Matulis su asociacijos atstovais iš Anykščių, Molėtų, Joniškio, Kupiškio, Pasvalio, Vilkaviškio, Marijampolės, Telšių r. Nevarėnų, Panevėžio, Rietavo, Zarasų, Varėnos ir Visagino.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2017, bal. 29, p. 11

Dukart dvigubai apdovanota // Tavo vaikas.- 2017, Nr. 5, p. 36-39
Ieva Arnauskienė – keturių vaikų, tiksliau dviejų dvynių porų, mama. Paprastas, nepaprastos mamos gyvenimas, arba kaip auginti du po du.

Liaudiškų šokių konkurse – keturi tūkstančiai šokėjų // Laisvalaikis.- 2017, Nr. 17, p. 31
Net šimtas liaudiškų šokių grupių balandžio pabaigoje varžysis liaudiškų šokių konkurso „Pora už poros” regioniniuose turuose Marijampolėje ir Šiaulių rajone. Širvintų kultūros centre anksčiau jau pasirodė Panevėžio ir Vilniaus miestų, Anykščių, Kėdainių, Trakų, Jonavos, Kaišiadorių, Ukmergės, Panevėžio, Vilniaus, Visagino, Ignalinos, Kupiškio, Molėtų, Rokiškio, Širvintų, Švenčionių, Utenos, Šalčininkų, Zarasų rajonų liaudiškų šokių grupės.

Uktveris, Augustas. Prie Asvejos krantų // Žaliasis pasaulis.- 2017, bal. 27, p. 1, 7, 11
Dubingiai – savitas Lietuvos miestelis. Ne vien savo istorine praeitimi, o ir gamtos įvairove, kraštovaizdžiu. Tai pajaučia kiekvienas, kuriam tenka lankytis ne vien Dubingiuose, o ir prie ilgiausio (ir vieno iš giliausių) Lietuvoje Asvejos ežero.

Į valdžią besiveržiantys politikai rinkėjų neuždegė // Lietuvos rytas.- 2017, bal. 25, p. 4
Į Seimo nario vietą veržėsi net 11 kandidatų. Ketvirtas liko žinomas konservatorių veikėjas, buvęs parlamentaras Valentinas Stundys (11,7 proc.).

Utenos rajono savivaldybės administracija. Utenoje viešėjo tarptautinio projekto partneriai iš septynių šalių // Utenos apskrities žinios.- 2017, bal. 25, p. 2
Balandžio 17-23 dienomis Utenoje stažavosi tarptautinio ERASMUS+KA 2 suaugusiųjų partnerysčių projekto „Tarptautinės suaugusiųjų mokyklos prototipas” dalyviai. Stažuotės metu projekto dalyviai susipažino su Lietuvos šalies istorija, Utenos miestu, švietimo sistema, dalyvavo edukacinėse veiklose, aplankė kultūrinius objektus Leliūnuose, Anykščiuose, Zarasuose, Molėtuose ir Trakuose.

Kazela, Vytautas. Viešieji pirkimai – sutaupyti pinigai miestui // Utenis.- 2017, bal. 22, p. 1

Pocius, Jaunius. Linas Tėvynės į svajonių šalį nekeis // Respublika.- 2017, bal. 14-20
Molėtiškis medžio meistras Linas Bareikis metus gyvena viena koja Lietuvoje, kita – Norvegijoje.

Černiauskaitė, Eglė. Jums atėjo laiškas // Laima.- 2017, Nr. 5, p. 171

Ilsėkitės ramybėje // Tremtinys.- 2017, Nr. 15, p. 7
Genovaitė Kavaliauskaitė – Simanavičienė 1924-2017. Gimė Utenos aps. Alantos valsč. Vastapų k. ūkininkų šeimoje. Palaidota Molėtų r. Alantos kapinėse

Įvertintas Rusijoje // Lietuvos rytas.- 2017, bal. 21, p. 3
Maskvos V.Majakovskio akademinio teatro vadovo ir režisieriaus M.Karbauskio režisuota pjesė „Rusiškas romanas” pelnė Rusijos nacionalinę teatro premiją – Auksinę kaukę.
Pjesę specialiai V.Majakovskio teatrui parašė lietuvių dramaturgas M. Ivaškevičius.

Stulpinaitė – Gvildė, Ringailė. Gyvenimo taisyklės pagal Ramintą // Laisvalaikis.- 2017, bal. 21, p. 11
Radijo „Power Hit Radio” laidų vedėja Raminta Vyšniauskaitė-Vasiliauskienė kalbėdama apie finansus turi vieną auksinę taisyklę – niekuomet neišleisti visko, ką uždirbo. „Laisvalaikis” pasidomėjo, kokių dar gyvenimą lengvinančių ir įvairinančių taisyklių laikosi žinoma moteris.

Kun. Ylos ateitininkų futūrologiją apžvelgiant ir vertinant // Ateitis.- 2017, Nr. 2, p. 24-28
Norėdami išryškinti elito vaidmenį lietuvių tautos istorijoje, S. Yla apžvelgia kultūrinę jos istoriją, atsižvelgdamas į elito vaidmenį joje. Tuo būdu jis padaro įdomią Lietuvos istorijos schemą. Ir taip XVI amžius yra būdingas didikų branduoliu, vadovaujamu vyskupo kunigaikščio Merkelio Giedraičio.

Molėtų rajono agentūros ir Kontrolės organizavimo skyriaus informacija // Utenos apskrities žinios.- 2017, bal. 20, p. 2
Molėtų rajono agentūros aplinkosaugininkai, vykdydami sustiprintą akcijos „Lydeka” kontrolę bei siekdami apsaugoti migruojančius ungurius nuo neteisėtos žvejybos, balandžio 11 d. tikrino Molėtų rajone esančius upelius, kuriuose gali būti vykdoma neteisėta ungurių žvejyba.

Trumpai // Utenos apskrities žinios.- 2017, bal. 20, p. 1
Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) išsiuntė pirmuosius šių metų kvietimus protezuoti dantis asmenims, laukiantiems eilėje ligonių kasų lėšomis apmokamo dantų protezavimo. Kvietimai išsiųsti 341 Utenos ir 510 Panevėžio apskričių gyventojų.

Kazela, Vytautas. Žuvis genda nuo galvos // Utenis.- 2017, bal. 19, p. 3

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2017, bal. 19, p. 7

Utenos turizmo informacijos centro inform. Rygoje pristatytos Utenos krašto turizmo galimybės // Utenis.- 2017, bal. 19, p. 7
Balandžio 12 dieną Lietuvos ambasada Rygoje Latvijos turizmo verslo ir žiniasklaidos atstovams surengė  Lietuvos turizmo ir sveikatinimo galimybių pristatymą. Teikiamas kokybiškas ir visapusiškas sveikatos priežiūros ir sveikatinimo paslaugas pristatė Vilniaus ir Kauno miestų turizmo ir verslo plėtros agentūrų, Lietuvos kaimo turizmo asociacijos, Rytų Aukštaitijos regiono, apimančio Molėtų, Utenos, Ignalinos ir Anykščių savivaldybes, turizmo informacinių centrų, Birštone įsikūrusio sveikatingumo ir poilsio komplekso bei Medicinos ir diagnostikos centro Vilniuje atstovai.

Vaiškūnas, Jonas. Balandžio danguje: priartėjęs Jupiteris ir Lyridų meteorų žybsniai // Utenis.- 2017, bal. 19, p. 3

Budrytė, Vykintė. Ant kunigo stalo garuoja kava parapijiečiams // Lietuvos rytas.- 2017, bal. 15, p. 12-13
Apie Molėtų dekanato dekano, parapijos klebono Kęstučio Kazlausko brolį kunigą Jurgį Kazlauską, kuris aptarnauja Saldutiškio, Labanoro, Kuktiškių tikinčiuosius.

Garsios poros santuoka subyrėjo po 6 metų // Lietuvos rytas.- 2017, bal. 15, p. 28
Prieš šešerius metus susituokę aktorius Audrius Bružas ir dainininkė Šorena Džaniašvili suka savais keliais.

Mazuronis, Valentinas. Atviras laiškas urėdijų darbuotojams // Lietuvos žinios.- 2017, bal. 15, p. 4

Rutkauskienė, Roma. Kitoks vakaras: tikros poezijos ir gamtos muzikos harmonija // Utenis.- 2017, bal. 15, p. 4
Gražią balandžio 7-osios popietę Utenos Antano ir Motiejaus Miškinių viešojoje bibliotekoje poezijos mylėtojai ir gerbėjai buvo pakviesti į „Kitokį vakarą”. Vakare dalyvavo du uteniškiams ir visai Lietuvai gerai pažįstami poetai, Rašytojų sąjungos nariai Regina Katinaitė – Lumpickienė ir Vytautas Kaziela, grupės „Sala” muzikantai Audrius, Vytas ir Darius.

Tracevičiūtė, Roberta. Politikos vienišių draugystė pakvipo partinėmis jungtuvėmis // Lietuvos žinios.- 2017, bal. 15, p. 3
Europarlamentarų Valentino Mazuronio ir Antano Guogos pastarojo meto bičiulystė, kai politikai kartu važinėja po Lietuvą, platina bendrus pareiškimus sukėlė klausimų, ar jie neketina kurti partijos arba kitokio politinio darinio.

Čepėnienė, Daiva. Utenoje diskutuota apie jaunimo užimtumo skatinimą // Utenos apskrities žinios.- 2017, bal. 13, p. 1, 4
Kovo 29 d. Utenos rajono savivaldybėje vyko Lietuvos studentų sąjungos (LSS) su bendradarbiaujančiomis įstaigomis organizuota diskusija „Galimybės bei iššūkiai skatinant jaunimo užimtumą”. Dalintasi su kaimyninių Anykščių, Molėtų rajonų atstovų, dalyvavusių diskusijoje, darbo su neaktyviu jaunimu patirtimi.

Nesėkminga ungurių žvejyba // Utenos apskrities žinios.- 2017, bal. 13, p. 4
Balandžio 4 d. Molėtų rajono aplinkosaugininkai, vykdydami akciją „Lydeka”, sulaikė Molėtų r. gyventoją O. M., neteisėtai mėginusį pasigauti šiuo metu migruoti pradėjusių ungurių.

Kazela, Vytautas. Kodėl lietuviai geria kibirais // Utenis.- 2017, bal. 12, p. 3

Lėka, Aušra. Maldos namai šiuolaikiniam tikinčiajam // Veidas.- 2017, Nr. 15, p. 27-33
Unikalus Dubingių Šv. Jurgio bažnyčios projekto atvejis: ne tik jos statybos rėmėjais, bet ir statytojais tapo tapo įmonių grupės „Topo grupė” valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika ir jo žmona Aurelija.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2017, bal. 12, p. 2

Iškilmingas Jubiliejus // Stilius.- 2017, Nr. 14, p. 54-55
Vilniaus rotušėje nutiestu raudonu kilimu žengė ryškiausios teatro ir televizijos žvaigždės, tarp kurių buvo aktorių pora Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys.

Drugelių karalienės triumfas // Stilius.- 2017, bal. 11, p. 42-47
Praėjusį ketvirtadienį Vilniaus „Menų spaustuvėje” drugelių karaliene tituluojama Agnė Kuzmickaitė pristatė savo naujausią kolekciją. Renginyje dalyvavo švenčių planuotoja Inga Budrienė su bičiule Vaiva Raišyte-Germaniene.

Kazela, Vytautas. Žudantis „Mėlynasis banginis” jau Utenoje // Utenis.- 2017, bal. 8, p. 1, 10

Murauskaitė, Aida. Vietoj liaupsių – kritika // Lietuvos rytas.- 2017, bal. 8, p. 21
Geriausių restoranų rinkimais abejoja Vilniaus restorano „Ertlio namas”, kurio specializacija – istorinė Lietuvos virtuvė, virtuvės šefas T. Rimydis.

Milašienė, Jovita. Kas vyksta pasaulyje? Kaip jame išlikti Lietuvai? // Respublika.- 2017, bal. 7-13, Nr. 14
Povilas Gylys: „ES griūtis būtų skausminga, nebent pavyktų įvykdyti kokią nors aksominę revoliuciją”.

Valerija Stalnionytė-Savolevičienė (1921-2017) // Tremtinys.- 2017, bal. 7, p. 7
Gimė netoli Molėtų, Balninkų valsč., Geliogalių k., ūkininkų šeimoje, augo su dviem seserimis ir dviem broliais.

Cibulskas, Algis. Automobilių vairuotojų tykantys pavojai //  Utenos apskrities žinios.- 2017, bal. 6, p. 2

Jockus, Arvydas. Ūkio ministro svajonėse – atgimusi Lietuvos provincija // Lietuvos žinios.- 2017, bal. 6, p. 10-11
Ūkio ministras ir kandidatas į Socialdemokratų partijos pirmininkus Mindaugas Sinkevičius pasiryžęs gaivinti apleistus Lietuvos regionus. Jis prieštarauja teigiantiesiems, kad oriai gyventi ir dirbti galima tik didžiuosiuose miestuose, o Lietuvos provincijoje lieka pasenti ir numirti.

Kalpokaitė, Vlada. Statulevičiūtė-Kaučikienė Rūta. Knygų mugė ir lietuviški ženklai pasaulyje // Pasaulio lietuvis.- 2017, Nr. 4, p. 37-38
Rašytojas bei dramaturgas Marius Ivaškevičius, prof. Irena Veisaitė, pedagogas Vytautas Toleikis, poetas ir literatūrologas Mindaugas Kvietkauskas dalijosi asmeninėmis patirtimis bei įžvalgomis apie pasaulio litvakų talentus, jų reikšmę šiandienos Lietuvai.

Pabūti aktore // Žmonės.- 2017, bal. 6, p. 10
„Aktorė! Aktorė!” – nustebęs šaukė ispanas, kai aptiko mus savo kieme besifotografuojančius”, – juokiasi šviežiausiais prisiminimais iš Maljorkos gyvenanti švenčių organizatorė Inga Budrienė.

Paulauskas, Vacys. Ko norėtų kotas, o ko – meškerėlė?.. // Žaliasis pasaulis.- 2017, bal. 6, p. 1, 5
Šiuo metu „Žvejų rojaus” projektą vykdo Molėtų ir Zarasų rajonų savivaldybės. Tapo aišku, kad kasmet lydekos bus įveisiamos: Alytaus, Lazdijų, Molėtų, Vilniaus, Švenčionių, Skuodo rajone.

Bendrojo pagalbos centro Vilniaus skyriaus informacija // Utenis.- 2017, bal. 5, p. 7

Kazela, Vytautas. Geri kaimynai – Dievo dovana // Utenis.- 2017, bal. 5, p. 3

Žemaitytė, Birutė. Lietuvos regionai – (ne) nurašyti // Veidas.- 2017, Nr. 14, p. 12-16
Lietuvoje ryškėja dvi ekonomikos: klestinti didžiųjų miestų ir neperspektyvi tuštėjančių regionų, į kuriuos nėra prasmės investuoti, nes mažėjant gyventojų menksta ir paklausa. Šiuo metu Švenčionių, Varėnos, Ignalinos, Zarasų, Rietavo, Anykščių, Biržų, Rokiškio, Molėtų, Akmenės, Kupiškio, Kelmės rajonų savivaldybėse gyventojų tankis viename kvadratiniame kilometre nesiekia 10 gyventojų.

Mičiulienė, Jūratė. Radvilų palikuonis atvežė parodą į Minską // Lietuvos žinios.- 2017, bal. 4, p. 10
Radvilos Našlaitėlio keturioliktos kartos palikuonis iš Lenkijos Maciejus Radziwillas neseniai Minske, Baltarusijos nacionaliniame dailės muziejuje, pristatė parodą „Radvilos: valstybės ir giminės likimai”. Ekspozicija veiks iki balandžio 16 dienos.

Kazela, Vytautas. Kodėl žlugo perspektyvus verslas // Utenis.- 2017, bal. 1, p. 1-2

Kviečia regioniniai parkai // Kelionės ir pramogos.- 2017, Nr. 4-5, p. 31
Šiais metais minime Lietuvos regioninių parkų 25-metį. Tęsdami Šimtmečio kelionių konkursą kviečiame pažinti 30 regioninių parkų vertybes. Kiekvienas regioninis parkas turi savo „perliukus” ir juos siūlome aplankyti šiais metais.

Raudonuoju „Kino pavasario” kilimu žengė žymūs kino mylėtojai // Laisvalaikis.- 2017, Nr. 3, p. 12-13
Nacionalinėje filharmonijoje iškilmingai atidarytas vienas svarbiausių kultūros renginių šalyje – 22-us metus vykstantis „Kino pavasaris”. Į atidarymo ceremoniją raudonuoju kilimu žengė beveik 700 aktorių, režisierių ir kiną palaikančių žmonių, tarp kurių buvo Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys.

Ridikas, Vytautas. Iš praeities stiprybę semiam // Indraja.- 2017, Nr. 3, p. 62-66
Radvila Astikaitis kartu su Kauno pilies vietininku Sudvaju pasirašė Restenburgo sutartį, nužymėjusią sieną tarp Lietuvos ir Livonijos.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2017, bal. 1, p. 11

Utenos rajono savivaldybės administracija // Utenis.- 2017, bal. 1, p. 1-2
Kovo 22 d. Vytauto Valiušo keramikos muziejuje Leliūnuose vyko Utenos kraštotyros muziejaus padalinio Tradicinių amatų centro „Svirnas” organizuota kontaktų mugė „Sėkmės pamokos”. Į mugę atvyko gausus būrys tautodailininkų, tradicinių amatų centrų vadovų, muziejininkų, projektų vadovų iš Kėdainių, Biržų, Molėtų, Rokiškio, Zarasų, Utenos bei kitų rajonų.

Verified by MonsterInsights