Vaikų knygos dieną – apdovanojimai vaikų literatūros kūrėjams

Balandžio 2 d. per Hanso Christiano Anderseno gimtadienį visame pasaulyje minima Tarptautinė Vaikų knygos diena. Tradiciškai šią dieną Vilniuje, Nacionaliniame dramos teatre, iškilmingai buvo apdovanoti labiausiai 2016 m. pasižymėję vaikų literatūros kūrėjai: rašytojai, iliustruotojai, vertėjai bei skaitymo skatinimo specialistai ir tyrinėtojai.

Plakatas

Reikšmingiausi 2016 metų vaikų ir paauglių knygų kūrėjai:

Prano Mašioto premija – Ilonai Ežerinytei už geriausią metų vaikų ir paauglių knygą „Sutikti eidą” (leidykla „Alma littera”).

Antroji premija – Tomui Dirgėlai už geriausią knygą vaikams „Domas ir Tomas” (leidykla „Tyto alba”).

Geriausios metų knygos mažiausiems skaitytojams premija – Giedrei Rakauskienei ir Jurgai Šulskytei, sukūrusioms paveikslėlių knygą „Dramblys ir antis” (labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus”).

Domicėlės Tarabildienės premija – už gražiausią metų knygą – Aušrai Kiudulaitei, iliustravusiai Evelinos Daciūtės knygą „Laimė yra lapė” (leidykla „Tikra knyga”).

Premija už meniškiausias dvispalves iliustracijas – Daliai Karpavičiūtei, iliustravusiai Monikos Krikštopaitytės knygą „Kultūringa pelė Stasė” (Modernaus meno centras).

Aldonos Liobytės premija – už reikšmingiausią metų debiutą – Ilonai Ežerinytei už pasakų knygą vaikams „Šunojaus diena” (labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus”).

Adomo Druktenio premija – už reikšmingiausią ir meniškiausią metų vertimą paaugliams – apdovanota Rūtos Jonynaitės iš vokiečių kalbos išversta Susanos Kreller knyga „Drambliai nematomi” (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla).

Eugenijos Stravinskienės premija – už reikšmingiausią ir meniškiausią metų vertimą vaikams – apdovanota Rasos Stamkauskienės iš anglų kalbos išversta Matto Haigo knyga „Kaip Kalėdų berniukas tėčio ieškojo” (leidykla „Tyto alba”).

Vinco Aurylos premija – už paskaitas ir susitikimus, propaguojančius gerą vaikų bei paauglių literatūrą ir skaitymą skiriama literatūrologei Danguolei Šakavičiūtei.

Verified by MonsterInsights