Molinukė tęsia kelionę su knyga

Balandžio 6-ąją dieną į Molėtų viešosios bibliotekos konferencijų salę rinkosi būrys vaikų, kuriuos džiaugsmingai pasitiko Molinukė, padėsianti skaitytojams keliauti po knygų pasaulį. Ji vaikams priminė, kad balandžio 2-ją švenčiame Tarptautinę vaikiškos knygos dieną – garsaus danų pasakininko H.K.Anderseno gimimo dieną. Tą proga Lietuvoje vyksta didžiulė šventė, kurioje įteikiamos premijos už geriausią metų vaikų literatūros kūrinį. Šiemet įvertinta Ilonos Ežerinytės vaikų ir paauglių knyga „Sutikti Eidą”, o meniškiausios knygos titulą gavo Monikos Krištopaitytės knyga „Kultūringa pelė Stasė”.

Molinukė vaikus supažindino su atsinaujinusia biblioteka, o gyvendama tarp knygų stebės kiekvieną skaitytoją, padės jam išsirinkti knygą, supažindins vaikus su bibliotekos naujovėmis, laisvalaikio praleidimo galimybėmis. Vaikai bibliotekoje gali ne tik paskaityti, bet ir pažaisti stalo, judesio žaidimus, panaršyti internete, naudotis elektroninėmis skaityklėmis. Molinukė vaikams pažadėjo daugiau susitikimų su knygų kūrėjais, iliustratoriais, literatūrines išvykas ne tik po Molėtų, bet ir kaimyninius rajonus. Ji turėjo ir stebuklingąjį krepšelį, kuriame buvo surašyti patys geriausi bibliotekos skaitytojai: Austis Mazūra, Aistis Kraujalis, Rugilė Šanteriovaitė, Vėjas Kozlovskis, kurie gavo dovanų po vaikišką knygelę.

Molinukė iš savo stebuklingo krepšelio ištraukė žalią knygutę „Gėlininkė”, kurią parašė rašytoja, dramos teatro aktorė Birutė Mar, kuri tą rytmetį atvyko į susitikimą su vaikais. Rašytojos tikroji pavardė Marcinkevičiūtė, tačiau dėl meilės jūrai sutrumpino savo pavardę Mar, kuri ispanų kalboje reiškia „jūra”. Rašytoja vaikams daug pasakojo apie save: mokėsi muzikos mokykloje, norėjo būti aktore ir vaidinti teatre, daug laiko praleido besimokydama Japonijoje, kurioje susipažino su šios šalies tradicijomis, šokiais ir dainomis, vaikus ji išmokė keletą japoniškų žodžių – meilė, ačiū, sniegas, juodi plaukai. Rašytoja vaikams pasakojo apie savo kūrybą, skaitė ištraukas iš knygų „Princesių sala”, „Marija ir pūkelis”, „Gėlininkė”. Susitikimo pabaigoje rašytoja mielai atsakė į vaikų užduotus klausimus: kokia ilgiausia rašytojos knyga, ar ji norėtų būti princese, kokia mėgstamiausia spalva, ar parašys daugiau vaikams knygelių. Molinukė rašytojai palinkėjo parašyti daugiau vaikiškų knygelių ir įteikė savanorio Manto Dirmos priskintą pavasarinių žibuoklių puokštę.

Vaikų knygos šventė vyko pagal Molėtų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus laimėtą projektą „Molinukės kelionė su knyga”, finansuojamą Lietuvos Kultūros rėmimo fondo ir Kultūros ministerijos lėšomis.

Janina Vyšniauskienė

Renginio akimirkos

Verified by MonsterInsights