Dėkojame „Lietuvos žinioms” už dovaną

Tikiuosi, kad molėtiškiai dar nepamiršo praėjusių metų vasario pradžioje bibliotekoje vykusio rengusio – susitikimo su „Lietuvos žinių” redaktoriumi Ramūnu Terlecku ir knygos „Laisvės istorijos mozaika” autoriumi, žurnalistu Aru Lukšu. O šįkart mus pradžiugino laiškas iš redakcijos „Lietuvos žinios”, kuriame buvo įdėta antroji Aro Lukšo knyga „Laisvės istorijos mozaika”, išleista 2017 metais, apimanti 1938 – 1993 metų laikotarpį.

Knyga

„Europietiškos šalies savasties praradimas ir niekada nenutrūkusios pastangos ją susigrąžinti, kurių fone rutuliojasi dauguma knygoje aprašomų įvykių bei tendencijų, ir nulėmė antros publikacijų „Lietuvos žiniose” pagrindu parengtos knygos chronologines ribas.” – sakoma leidėjų žodyje. Nuo savęs dar galėčiau pridėti, jog R. Terleckas tame pačiame leidėjų žodyje mini ir Joną Vileišį, o jį mes galime priskirti prie molėtiškių, nes turėjo dvarą Girsteitiškyje, o melstis važiuodavo į Alantą. „Seniausias Lietuvos dienraštis „Lietuvos žinios”, prie kurio ištakų daugiau nei prieš šimtmetį stovėjo Jonas Vileišis, visada stengėsi skirti dėmesio mūsų valstybės istorijai. Tikėjome ir tikime, kad savo praeities žinojimas ir šiandien padeda kurti tokią valstybę, kuria galėtų didžiuotis visi jos piliečiai.” Knygoje yra nuotraukomis iliustruotas straipsnis ir apie paskutinį Aukštaitijos partizaną, mūsų kraštietį Antaną Kraujelį-Siaubūną.

Knyga – straipsnių rinkinys, parašyta be įmantrybių, paprastai ir aiškiai, todėl jaunam skaitytojui, ypač prieš egzaminus, galėtų būti geru ir patikimu informacijos šaltiniu. O tam skaitytojui, kuris save vadina „apolitišku”, siūlyčiau pradėti skaityti nuo straipsnio „Televizija Lietuvoje: iliuzija ir tikrovė”…

Dėkojame redakcijai „Lietuvos Žinios” už dovaną ir laukiame skaitytojų.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights