Kraštietės Alvyros Žvinienės knygos ,,Sušaudyta jaunystė” pristatymas

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis už Alantos krašto partizanus, kurie žuvo už Lietuvos laisvę. Po šv. Mišių alantiškiai ir svečiai rinkosi į gimnazijos aktų salę. Joje vyko renginys – kraštietės Alvyros Žvinienės knygos ,,Sušaudyta jaunystė” pristatymas. Tai istorinė knyga apie Alantos krašto partizanus, į kurią sudėta dokumentinė medžiaga ir daug nuotraukų.

Renginį labai įdomiai pradėjo vedėja kurklietė Danguolė. Po to kalbėjo buvę partizanai ir tremtiniai Juozas Žvinys ir Henrikas Jatautis. Jie pasakojo apie partizanavimą, vargingą gyvenimą ir darbą Sibire. Vėliau autorę sveikino gimnazijos direktorė Dalia Skebienė, kuri padėkojo jai už įdomią ketvirtąją knygą ir palinkėjo, kad penktoji knyga būtų apie klasiokus, nes Alvyra yra Alantos vidurinės mokyklos pirmosios laidos abiturientė. Po to autorę sveikino buvęs jos mokytojas A.Jakučionis, bibliotekininkė J. Sabaliauskienė ir svečiai iš visos Aukštaitijos. Alvyrai ir jos vyrui užkabinome ąžuolo lapų vainikus. Kitus du ąžuolo lapų vainikus šauliai nunešė ir padėjo ant partizanų kapo, esančio Alantos kapinėse. Tylos minute pagerbėme žuvusius partizanus. Salėje kabėjo Vytis išaustas audėjos Vandos Matuškevičienės iš Runionių kaimo. Po to kalbėjo pati knygos autorė. Ji sakė, kad šios knygos rašymas buvo labai sunkus darbas, pareikalavęs daug jėgų. Autorė dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie knygos leidimo už pasakojimus ir nuotraukas, kurie sudėti į šią knygą. Vėliau koncertavo vyrų ansamblis ,,Ratilai” iš Vilniaus. Jie dainavo partizanų dainas. Po to visi ėjome į gimnazijos valgyklą, kur buvo parduodamos knygos. Renginio dalyviai jomis labai domėjosi, todėl daug nupirko. Visi renginio dalyviai dar ilgai bendravo prie kavos puodelio.

Renginį organizavo Alantos bendruomenė, gimnazija ir biblioteka. Jis skirtas artėjančiam Lietuvos Respublikos atkūrimo 100 – mečiui.

Bibliotekininkė Jūratė

Verified by MonsterInsights