Norite, kad jūsų vaikai nesirgtų? Pasirūpinkite jų mityba!

Žiniomis ir asmenine patirtimi apie sveikatai palankią vaikų mitybą dalinosi maisto technologė, mitybos specialistė ir dviejų vaikų mama – Raminta Bogušienė, atvykusi į Joniškio mokyklos DC.

Seminaras buvo skirtas – tėveliams, auginantiems nuo 1 iki 10 metų amžiaus vaikus, taip pat jų seneliams, ugdymo įstaigos personalui, virėjoms.

Sužinojome, ką vaikai turi valgyti, kas turi sudaryti jų valgiaraštį, kad mityba būtų pilnavertė ir subalansuota. Mokėmės lengvai ir greitai iš prekių gausos išsirinkti kokybiškiausius ir sveikatai palankiausius produktus. Sužinojome, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį juos perkant. Išsirinkę reikiamus ir kokybiškus produktus, sužinojome, kaip gaminti, kad išliktų kuo daugiau maistinių medžiagų ir vitaminų, kaip gaminti, kad nesusidarytų kenksmingų medžiagų. Taip pat, kaip ir ką gaminti, kad vaikams patiktų.

„Formuokime visi kartu sveikatai palankius vaikų mitybos įpročius ir auginkime sveiką bei energingą jaunąją kartą”, – baigdama seminarą sakė Raminta Bogušienė.

Dėkojame Ramintai Bogušienei už suteiktas žinias, visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Daliai Burneikienei už suorganizuotą seminarą, tėveliams, bibliotekos lankytojams, kad rado laiko ir dalyvavo seminare ir domėjosi sveika mityba. Ačiū.

Bibliotekininkė Virginija

Verified by MonsterInsights