Apdovanoti vasaros „Skaitymo iššūkio“ nugalėtojai

Birželio 15 d. Lietuvos bibliotekos pakvietė knygų mėgėjus priimti skaitymo iššūkį ir leistis į vasaros nuotykį. „Skaitymo iššūkis” – tai žaismingos varžytuvės, vykusios iki pat rugpjūčio pabaigos. Nuo birželio 15-os iššūkiui pasirengę skaitytojai registravosi savo bibliotekose ir gavo lankstinuką su 10 skaitymo užduočių, pritaikytų įvairaus amžiaus skaitytojams. Perskaitę pasirinktą knygą, dalyviai užpildė lankstinukus. Bibliotekos darbuotojas patvirtino įrašą lipduku ar antspaudu ir įkelė informaciją į bendrą duomenų bazę. Dalyvio tikslas – atlikti visas užduotis.

Šiais metais „Skaitymo iššūkį” organizavo Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus apskričių viešosios bibliotekos ir Lietuvos aklųjų biblioteka.

Rugsėjo 8 dieną Molėtų viešosios bibliotekos atstovės dalyvavo „Skaitymo festivalyje“ Vilniuje, kurio metu biblioteka buvo apdovanota kaip viena iš vasaros „Skaitymo iššūkio“ nugalėtojų, užėmusi pirmąją vietą tarp Panevežio regiono bibliotekų.

Pasibaigus vasaros „Skaitymo iššūkiui“, jau rudenį, Molėtų r. sav. viešoji biblioteka apdovanojo 10 burtų keliu išrinktų skaitytojų, perskaičiusių visas 10 knygų ir taip įveikusių iššūkį. Burtai lėmė jog prizus laimėjo šios skaitytojos: Elija Rybelytė, Milda Baronaitė, Gustė Gribėnaitė ir Elena Pratkūnaitė iš Molėtų, Audra Saplinskaitė iš Sidabrinių, Jolanta Semaško iš Bijutiškio, Kristina Tamašauskienė iš Kuolakasių, Viltė Buinauskaitė iš Žalvarių, Giedrė Petrauskaitė ir Stasė Leišienė iš Suginčių.

Dar kartą sveikiname nugalėtojas ir iki susitikimo kituose skaitymo iššūkiuose!

Verified by MonsterInsights