Mindaugas Valiukas – trijų menų dermė ir dar daugiau

Spalio 19 d. viešojoje bibliotekoje įvyko kraštiečio poeto ir dramaturgo, režisieriaus ir aktoriaus, dainuojamosios poezijos atstovo Mindaugo Valiuko kūrybos vakaras. Poeto ir bardo talentą papildė dar viena M. Valiuko aistra – fotografija. Tą pavakarę poeto aktoriniai ir režisūriniai sugebėjimai, valiūkiškumas žaidė drauge.

Skaidrėse lyg karuselėje sukosi fotografo puikios meninės nuotraukos, skambėjo eilės iš trijų poeto poezijos knygų: „Mėnulio keramika”, „Vogta vinis”, „Dambrelis” ir būsimosios knygos rankraštinių lapų, o gitaros garsai ir bardo dainos viską apjungė ir nepaleido.

Visus stebino M. Valiuko gebėjimas pastebėti aplinkinio pasaulio vaizdingumą, surasti jiems atitikmenis literatūroje ir fotografijoje, o ypač kasdienybėje, buityje.

Tad nenuostabu, kad jaunas gabus menininkas iš Joniškio kaimo – viešosios bibliotekos sukurto interaktyvaus žemėlapio „Molėtų rajono literatūriniai tiltai” vienas iš 16 herojų, kurie tapo jungtimi rajono literatūrinio paveldo pasididžiavimo grandinėje.

Projekto rėmėjas: Lietuvos kultūros taryba.

Projekto partneris: Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras.

Nijolė Stančikienė

Verified by MonsterInsights