Susitikimas su prof. dr. Rimvydu Laužiku

Spalio 27-ąją į Molėtų r. savivaldybės viešąją biblioteką pabendrauti su prof. dr. Rimvydu Laužiku, kuris skaitė paskaitą „Kultūros paveldo komunikacija: iššūkiai ir galimybės” susirinko įvairaus amžiaus didelis būrys žmonių, kurie vos tilpo erdvioje bibliotekos konferencijų salėje.

Renginyje

Pristatęs paveldo mums, kaip tautai, svarbą – mus jungia tapatumas, kurį išgyvename per matomus paveldo ženklus – profesorius apžvelgė paveldo komunikavimo, kaip sąmoningo reikšmių konstravimo, būdus ir priemones. Daug dėmesio skirdamas įvairiems komunikavimo kontekstams, naratyvams ir komunikacijos priemonėms, ypač medijoms, kurioms atsiradus, palengvėjo informacijos apie paveldą saugojimas ir perdavimas.

Prieš paskaitą Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Nijolė Stančikienė trumpai pristatė naują Molėtų viešosios bibliotekos paslaugą – interaktyvų rajono žemėlapį „Molėtų rajono literatūriniai tiltai”, kurį kiekvienas gali aplankyti: https://www.moletai.rvb.lt/moletu-literaturiniai-tiltai/

Pastarasis renginys ir buvo viena iš projekto „Interaktyvus žemėlapis „Molėtų rajono literatūriniai tiltai”, finansuojamo Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos ir Lietuvos Kultūros tarybos, dalių.

Šio projekto partneriai Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras, o vykdytojai: Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir skaitmeninės komunikacijos kompanija „Multimedia Mark”.

Verified by MonsterInsights