Dapkūniškiuose – kūrybos popietė

Lapkričio 20-26 d. Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija pakvietė įvairias įstaigas, organizacijas kurti mokymosi šventę – aštuonioliktąją Suaugusiųjų švietimo savaitę „Mokymosi galia ir žavesys“. Mokymasis vyksta visada ir visur. Ar yra jo pabaiga? Žinoma, ne.

Lapkričio 24 d. Dapkūniškiuose vyko tradiciniai labdaros pietūs. Tą pačią dieną organizavome kūrybos popietę su Balninkų krašto lėlininke Irena Pusvaškiene. Ji lėles kuria jau 10 metų. Lėlininkė papasakojo, kaip jai kilo mintis pradėti kurti lėles, kaip lankė kursus Vilniuje ir kaip pavyko sukurti pirmą lėlę.

Tautodailininkė Irena atsivežė keletą lėlių, papasakojo jų atsiradimo istorijas, parodė, kaip yra kuriamos lėlės. Ji yra ir kūrėja, ir siuvėja, ir mezgėja, ir t.t. Parodėlėje buvo ir paskutinis darbas – tai personažas iš Jono Biliūno apsakymo „Brisiaus galas“, kuris keliaus į Šiaulių rajone kuriamą personažų muziejų. Irena Pusvaškienė yra sukūrusi daugiau kaip 150 lėlių, dauguma jų parduotos.

Smagu, kad yra tokių išmaningų, kruopščių žmonių, kurie sugeba taip dailiai kurti gražias lėles. O mes, dapkūniškiečiai, likome sužavėti. Mokytis niekada nėra vėlu.

Bibliotekininkė Marija

Verified by MonsterInsights