2018 sausis

Kazela, Vytautas. Pas ką važiuosime į svečius // Utenis.- 2018, saus. 31, p. 3

Narčienė, Lina. „Arcato” kūrybinės veiklos 5-metis paminėtas išskirtiniu koncertu // Utenos diena.- 2018, saus. 31, p. 12
Utenoje vyko ypatingas renginys, kuris buvo skirtas Utenos kultūros centro styginių kvarteto „Arcato” kūrybinės veiklos 5-mečiui paminėti, ir nuskambėjo koncertas „Atverkime sielas muzikai”. Su koncertinėmis programomis jie dažnai dalyvauja ne tik Utenos kultūros centro renginiuose, bet ir išvykose Kupiškyje, Molėtuose, Anykščiuose, Alantoje, Labanore.

Sabalytė, Elvyra. Pasaulį išmaišęs sportininkas džiaugsmą rado karpiniuose // Utenos diena.- 2018, saus. 31, p. 11
Molėtuose gimęs Aurimas Jasiulionis skersai ir išilgai išmaišė pasaulį, kelionių metu gyveno penkių žvaigždučių viešbučiuose, dalyvavo ne viename priėmime pas įvairių pasaulio šalių regionų merus.

Utenos apskrities VPK pranešimai. Molėtų rajone susidūrus automobiliams žuvo du senjorai // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 31, p. 2
Sausio 28 d. Molėtų r. Čiulėnų sen., Andrioniškio k., kelio Molėtai-Stacijava-Smėlinka įvyko baisi avarija.

Utenos apskrities VPk informacija. Naktiniuose baruose – neblaivūs darbuotojai ir pasenęs alkoholis // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 31, p. 2
Molėtuose naktiniame bare nustatyta, kad prekiaujama pasibaigusio galiojimo alkoholiu, kitame naktiniame klube nustatyti du neblaivūs darbuotojai.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 31, p. 7

Utenos AVPK inf. Pareigūnams krečiant naktinius barus aptikta ir neblaivių barmenų // Utenos diena.- 2018, saus. 31, p. 13
Molėtų naktiniame klube buvo nustatyti du neblaivūs darbuotojai, įmonė neturėjo kai kurių alkoholinių gėrimų įsigijimo dokumentų.

„Utenos dienos” inf. Tragedija kaimyniniame rajone: žuvo pora // Utenos diena.- 2018, saus. 31, p. 13
Sausio 28 d. Molėtų rajone, kelyje Molėtai-Stacijava-Smėlinka įvyko avarija, kurios metu žuvo sutuoktinių pora.

Žūtys keliuose – dėl neapdairumo // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 30, p. 17
Slidžiame Molėtų rajono kelyje susidūrus automobiliams žuvo pensininkų pora.

Čaplikas, Albinas. Pjūvis per parlamentarų turtą ir išlaidas // Valstiečių laikraštis.- 2018, saus. 27, p. 1, 3
Rinkėjai turi teisę žinoti, kiek jų išrinkti parlamentarai turi sukaupę turto, koks jų atlyginimas, kokios su parlamentine veikla susijusios išlaidos. Nuo 420 iki 300 tūkst. eurų turto valdo dar dešimt parlamentarų, tarp kurių yra ir trys Seimo Kaimo reikalų komiteto nariai: V. Kamblevičius, J. Baublys ir P. Čimbaras.

Jonušienė, Danutė. Žmogaus padėtį visuomenėje rodė prieskonių gausa ant stalo // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 27, p. 14
Virtuvės vadovas T. Rimydis Šimtmečio valgiaraščiui sutiko paruošti pagrindinio patiekalo receptą – jautieną su burokėliais ir džiovintomis spanguolėmis.

Joteikaitė, Evelina. Savamokslis dailininkas trina ribas tarp teisės ir meno // Lietuvos žinios.- 2018, saus. 27, p. 14
Sostinės „Grafo” galerijoje atidaryta pirma personalinė Beno Poderio tapybos darbų paroda „(Ne)atskleisti ryšiai”. Vilniuje gimęs B. Poderis vaikystėje yra gyvenęs įvairiuose miestuose ir miesteliuose – Šiauliuose, Betygaloje (Raseinių r.), Suginčių kaime (Molėtų r.)

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2018, saus. 27, p. 11

Vaitkevičius, Andrius. Kunigo A. Toliato Lietuva. Birštonas, kelionė dviračiais į Raseinius ir T. Matulionis // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 27, p. 11
Algirdas Toliatas: „Esu gimęs Vilniuje. Augau Karoliniškių rajone, abu tėvai į Vilnių buvo atvažiavę iš kitur. Mama – iš Alantos Molėtų rajone, tėtis – iš Raseinių”.

Bružaitė, Faustina. Barboros Radvilaitės reabilitacija // Žmonės.- 2018, Nr. 4, p. 92-95
Raimonda Ragauskienė: „Drauge su medicinos autoritetais paneigusi juodąją Barboros legendą tarsi ją išaukštinu visuomenės akyse”.

Konkurso „Gamtos fotografija” – 2017″ rezultatai // Žaliasis pasaulis.- 2018, saus. 25, p. 9
Konkurso „Gamtos fotografija – 2017″ vertinimo komisija bei savaitraščio „Žaliasis pasaulis” redakcija nuoširdžiai dėkoja visiems gamtos ir fotografijos bičiuliams, savo fotografijomis papuošusiems leidinį.

Laužikaitė, Irma. Išbandymas pasimatymu // Žmonės.- 2018, Nr. 4, p. 143
Vilniuje – sausio 27 d. 19 val. „Legendos klube” vyks premjera „Pasimatymas”. Vaidina Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys.

Leščinskas, Vytautas. Piliakalnių paslaptys // Žaliasis pasaulis.- 2018, saus. 25, p. 1-2, 8
Tankiausiai archeologijos paminklų pastebima aukštumose, ypač Aukštaičių (Utenos rajone – 60, Zarasų – 45, Molėtų – 37) ir Žemaičių (Šilalės rajone – 33, Plungės – 32).

Nikitenka, Denisas. Žydų kapinėms – savivaldybių dėmesys // Lietuvos žinios.- 2018, saus. 25, p. 4
Prižiūrėti kapines – savivaldybių funkcija, ir jau turime daug gerų pavyzdžių. Vienas jų Kretinga, tačiau labai gražiai tvarkosi ir Vilnius, Alytus, gerą valią parodė Molėtai, kitos savivaldybės”, – tvirtino F. Kukliansky.

Bratikienė, Jūratė. „Lietuva yra didelių galimybių šalis” // Ji.- 2018, Nr. 4, p. 20-21
Samsonas Abiodunas Toye: „Dažnai nuvažiuoju į Molėtus aplankyti savo draugo ir jo šeimos. Taip atradau ir pamilau šį miestelį. Dabar tai tarsi mano kaimas”.

Gerbutavičius, Ramūnas. Sulaukė garsenybės skambučio // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 24, p. 13
Marius Ivaškevičius – vienas garsiausių lietuvių dramaturgų. Aleksandras Sokurovas – vienas žymiausių rusų kino režisierių. Jų bendras kūrinys šįmet turėtų prabilti nuo Maskvos Nacijų teatro scenos.

Kazela, Vytautas. Kas apsuks lėktuvus atgal // Utenis.- 2018, saus. 24, p. 3

Parengta pagal savivaldybių tinklapių inf. Apskrities naujienos // Utenos diena.- 2018, saus. 24, p. 7
Ignalinos viešojoje bibliotekoje vyko susitikimas su kunigu, vyriausiuoju Lietuvos policijos kapelionu Algirdu Toliatu ir jo antrosios knygos „Gerumo liūnas” pristatymas.

Trumpai // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 24, p. 1
Sausio 27 d. Utenos ir Molėtų apylinkėse organizuojamas pirmasis metų festivalis „Žiemos ralis”.

Barštytė, Virginija. R. Karpis: „Dažnai darau tai, ko iš manęs nesitiki…” // Valstiečių laikraštis.- 2018, saus. 20, p. 17-18
Šiandien daug kas ištrinta, čia gyvenusius žydus primena nebent pastatai, kapinės. Gražu, kad pastaruoju metu jos tvarkomos, puoselėjamos, kad žmonės tarsi sukluso: kas atsitiko su mūsų atmintimi? Daug ką pakeitė Mariaus Ivaškevičiaus 2016 metais pradėtas „Atminties maršas” Molėtuose, kai sušaudyti varytų žydų mirties keliu praėjo simbolinės eitynės – daugybė žmonių.

Molėtų r. savivaldybės administracija. Kultūros centro atnaujinimui papildomai skirta 0,5 ml. eurų // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 20, p. 2
Iš valstybės investicijų programos šiemet Molėtų kultūros namų pastato rekonstravimo darbams bus skirta 500 tūkstančių eurų.

Skliutaitė, Iveta. Skaičiai parodo ir egoistą ir melagį // TV antena.- 2018, saus. 20-26, p. 40
Europarlamentaras Valentinas Mazuronis (g. 1953 m. lapkričio 18 d.). „Jo skaičiuose – stipri diktatoriška linija, – aiškino numerologas.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2018, saus. 20, p. 11

Zilnys, Ramūnas. M. Mikutavičiaus Lietuva. Neringa, vienkiemis ir bulvės su rūgpieniu // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 20, p. 23.
Marijus Mikutavičius: „Mėgstu Molėtų regioną. Dar vamzdį prie Neries, o brėkštant visu didingu grožiu atsiskleidžia „Akropolis” “.

Dumalakas, Arūnas. Pakelėje – paminklas ištaškytiems pinigams // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 18, p. 15
Gavęs Europos Sąjungos paramą ir Adomaitiškių kaime (Molėtų r.) įrengęs niekam nereikalingą poilsiavietę, jos savininkas savivaldybei atšauna daugiau šiuo objektu nesirūpinsiąs, nes jau prabėgo penkeri metai nuo projekto įgyvendinimo.

Cibulskas, Algis. Užgimusi barikadose // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 17, p. 2

Kazela, Vytautas. Čia jau ne mums linksma – čia pasaulis juokiasi // Utenis.- 2018, saus. 17, p. 3

Navikienė, Nijolė. Stabtelėjimai // Utenis.- 2018, saus. 17, p. 3

Krukauskas, Modestas. Ž. Savicko Lietuva. Radvilų Biržai, savaitgaliai pas senelius kaime // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 17, p. 12
Žydrūnas Savickas – vienas tų lietuvių, kuris privertė varžovus ir galiūnų sporto gerbėjus mokytis tarti jo pavardę ir ieškoti, kur yra ta Lietuva.

Renovacija // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 17, p. 1
Būsto energijos taupymo agentūros, administruojančios daugiabučių namų atnaujinimo programą, duomenimis, šiuo metu šalyje renovuojami 483 seni daugiabučiai.

Šrunova, Genovaitė. Žmonių skaičius rajone mažėja, o nusikaltimų atvirkščiai – didėja // Utenis.- 2018, saus. 17, p. 1
Per 2017 m. 10 mėn. Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (Utenos, Anykščių, Ignalinos, Zarasų, Molėtų rajonuose ir Visagino mieste) užregistruoti 7 386 pranešimai apie daromus ar jau padarytus teisės pažeidimus.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2018, saus. 17, p. 7

Molėtų r. sav. administracija. Padėkos angelai – Molėtų krašto žmonėms // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 13, p. 14
Molėtų rajono savivaldybės meras Stasys Žvinys tęsė tradicijas ir surengė Padėkos ir gerumo vakarą, į kurį pakvietė pačius ryškiausius, aktyviausius, pilietiškiausius, versliausius, darbščiausius, dosniausius, kuriančius gėrį, grožį ir tai dalinusius kitiems Molėtų krašto žmonėms molėtiškius.

Talutis, Marius. Pašaukimas ir auka // Lietuvos žinios.- 2018, saus. 13, p. 4

Utenos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba. Ugniagesys suvaldė kaimynų namuose pliūptelėjusią liepsną // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 13, p. 2
Ugniagesio Juozo Naviko dėka kaimynai neprarado namų, kuriuose gyvena.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2018, saus. 13, p. 11

Matkevičienė, Jolanta. Petras Tarasenka ir jo meilė // Respublika.- 2018, saus. 12-18, p. 18
Minint 125-ąsias P. Tarasenkos gimimo ir 55-ąsias mirties metines, jo vardas ir nuveikti darbai nėra nugrimzdę į užmarštį. Molėtų viešoji biblioteka, organizavusi Europos kultūros paveldo dienas, priminė Petro Tarasenkos asmenybę ir šias sukaktis visuomenei, pakvietusi pranešimus paskaityti VU profesorių, archeologą Aleksiejų Luchtaną ir istoriką Gintautą Šeikį.

Matkevičienė, Jolanta. Piliakalniai, bitės ir „Užburtieji lobiai” // Žaliasis pasaulis.- 2018, saus. 11, p. 3, 8
2017 – ųjų rugsėjo 15-17 dienomis jau 23-iąjį kartą buvo organizuojamos Europos paveldo dienos, tačiau pirmąkart šių dienų organizatore tapo Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Mičiulienė, Jūratė. Į kultūrinį gyvenimą grįžę piliakalniai // Lietuvos žinios.- 2018, saus. 11, p. 12-13
Praėję metai buvo paskelbti Piliakalnių metais. Labiausiai piliakalniais nusėtas Utenos rajonas, antroje vietoje – Zarasų, trečioje – Molėtų, ketvirtoje – Šilalės rajonai.

Uktveris, Augustas. Raganaitės egzaminavo žurnalistus // Žaliasis pasaulis.- 2018, saus. 11, p. 1, 7, 12
Apie gamtą rašančių žurnalistų klubo A nariai 2018-uosius iš anksto labino Asvejos regioniniame parke.

Eitminavičius, Stepas. Poezija iš nuostabos žemės // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 10, p. 4
Knygos „Viskas trunka ilgiau, nei tikėtasi” redaktorius poetas Vytautas Kaziela R. Milerytės eilėraščius lygino su nespalvotomis fotografijomis.

Išgelbėjo nuo nelaimės // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 10, p. 16
Tiktai ryžtingai ir profesionaliai veikusio ugniagesio dėka dvi jaunos šeimos ir trys mažamečiai vaikai Molėtuose neprarado savo namų.

Kazela, Vytautas. Kas trukdė tai padaryti laiku? // Utenis.- 2018, saus. 10, p. 3

Vaiškūnas Jonas. Sausio danguje – Jupiterio ir Marso susitikimas bei Mėlynojo supermėnulio užtemimas // Utenis.- 2018, saus. 10, p. 6

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2018, saus. 10, p. 7

Gerbutavičius, Ramūnas. M. Ivaškevičiaus Lietuva. Molėtai ir „Laužo šviesa” // Lietuvos rytas.- 2018, saus. 9, p. 4
Neišnykti. Tokį tikslą lietuviams iškėlė Marius Ivaškevičius. Duodamas interviu projektui „Aš myliu Lietuvą” 44 metų rašytojas užsiminė, kad ateities vertas tik protingas, išsilavinęs, konkurencingas lietuvis.

Mičiulienė, Jūratė. A. Kalėdos premija – už lietuvių kultūros sklaidą Lenkijoje // Lietuvos žinios.- 2018, saus. 9, p. 12
Beata Kalęba 2014 metais sudarė ir parengė lietuvių literatūros antologiją „Widzialem swiat” („Mačiau pasaulį”), kuriai išvertė visą pluoštą lietuvių poezijos, prozos, dramos tekstų ar jų fragmentų (nuo lietuvių liaudies dainų ir Martyno Mažvydo iki Aido Marčėno, Mariaus Ivaškevičiaus, Gyčio Norvilo).

Mingėlaitė, Ugnė. Sukūrė arabišką pasaką // Stilius.- 2018, Nr. 1, p. 4, 6
Inga Budrienė Dubajuje iki smulkmenų sukūrė itin prabangią šventę. Čia jos kurtos kompozicijos priminė arabišką pasaką: „Panaudojome net 10 tūkst. rožių ir visą jūrą kitokių gėlių.

Ulkienė, Jurgita. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį pasveikino ir naujieji uteniškiai // Utenos diena.- 2018, saus. 6, p. 3
Nors Utenoje dabar gimdo vis daugiau moterų iš aplinkinių rajonų, visgi pernai daugiau nei pusė gimdyvių buvo uteniškės arba Utenos rajono gyventojos – 176. Likusios 149 buvo iš kitų rajonų, dažniausiai Anykščių, Rokiškio, Zarasų, Visagino, Ignalinos, Molėtų.

Barštytė, Virginija. Per kulinarinį paveldą – į istoriją // Valstiečių laikraštis.- 2018, saus. 6, p. 17-18
Apie Vaclovo ir Henritos Kontrauskų  kulinarinio paveldo muziejų.

Grąžins // Utenos apskrities žinios.- 2018, saus. 6, p. 1
Utenos ir Molėtų rajonų savivaldybių mokesčių mokėtojams, perskaičiavus žemės mokestį, apie 40 tūkst. eurų bus grąžinta į jų sąskaitas be jokių papildomų prašymų.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis.- 2018, saus. 6, p. 11

Juodakienė, Milda. Mūsų energetinę nepriklausomybę kamuoja priklausomybė? // Respublika.- 2018, saus. 5-11.
Valentinas Mazuronis: „Mes niekaip nesusitarėme su savo kaimynais ne tik dėl „Independence”. Mes nė vienu klausimu su jais nesutariame”.

Grąžins žemės mokesčio permokas // Lietuvos žinios.- 2018, saus. 3, p. 8
Beveik 400 tūkst. eurų 21,5 tūkst. gyventojų, jiems nepasirašant, šių metų pradžioje bus pervesta pernai sumokėto žemės mokesčio permokų. Kelmės rajone susidarė 60 tūkst., Raseinių rajone – 80 tūkst. eurų permokų, Vilniaus ir Molėtų rajonų žemės savininkams bus pervesta 23 tūkst. ir 35 tūkst. eurų.

Kazela, Vytautas. Kai viena ranka duoda // Utenis.- 2018, saus. 3, p. 3

Navikienė, Nijolė. Stabtelėjimai // Utenis.- 2018, saus. 3, p. 3

Verified by MonsterInsights