2018 kovas

„Financial Times”, LR inf. Aistros dėl rusiško teatro sielos – britės akimis // Lietuvos rytas,-2018, Nr. 43, kov. 3, p. 16-17
Britų leidinio korespondentė V. Groskop aplankė R. Tumino spektaklį Maskvoje ir mėgino išsiaiškinti, kaip dirba menininkai politinės priespaudos sąlygomis ir kaip padėtį suvokia rusai. (Rimas Tuminas yra gyvenęs Alantoje ir Videniškiuose).

„Laisvalaikis su Respublika” inf. Premjera „Revizorius” // Laisvalaikis su Respublika,- 2018, kov. 3, p. 12
„Revizoriaus” personažai – „maži”, ydingi žmogeliai, skęstantys nuodėmių ir nuobodulio liūne. Bet režisierius jų nesmerkia ir neniekina – Rimo Tumino spektaklyje jie apsėsti fantazijų apie įdomesnį, šviesesnį gyvenimą…

„Mokslo Lietuva” inf. Mirus nacistinės Vokietijos Štuthofo koncentracijos stovyklos kaliniui, rezistentui, publicistui ir visuomenininkui, Vyčio kryžiaus ordino kavalieriui Vladislovui Telksniui // Mokslo Lietuva,- 2018, kov. 3, p. 12
Lietuvos laisvės kovotojų sąjungos, Lietuvos sąjūdžio ir Kovo 11-osios g. bendrijos užuojauta V. Telksnio artimiesiems ir bendražygiams.

Respublikos inf. Įtariamų „KGB bendradarbių sąrašas” // Respublika-2018, kov. 3-9
Tęsinys. (Pradžia vasario. 23 – kovo 2 d ) Jame pavardės oficialiai prisipažinusių, tų, kurių dokumentai iškeliavo į Maskvą, ir tų, kurių „liūdni popieriai” buvo maišais tempiami iš KGB rūmų.

Sakaitė, Kristina. Gyventojai pasigenda ir patruliuojančių, ir „gulinčių” policininkų // Utenos apskrities žinios,- 2018 ,kov. 3, psl. 1-2
Anot autorės, policijos ataskaitose vyrauja smurtas šeimoje, sukčiavimai. Gelbėdama patikliųjų , dažnai – vyresnio amžiaus žmonių pinigus, policija pasitelkia seniūnus, klebonus, taksistus, tačiau įspūdingos sumos vis tiek keliauja į nusikaltėlių rankas. Straipsnyje minima apie molėtiškių naminės virimo tradicijas, baudas už greičio viršijimą. Cituojamas ir Molėtų rajono meras S. Žvinys, perteikiantis žmonių mintis apie gulintį „policininką”, kad per gyvenvietes nelakstytų greičio mėgėjai.

Utenos apskrities policijos komisariato įvykių suvestinė // Utenis – 2018, kov. 3, p. 11
Minima Molėtų r. Luokesos s. Vilijočių kaime vykęs gyventojų konfliktas.

Vilniaus mažojo teatro inf. A. Sakalauskas: “Mums vis dar labai trūksta kultūros…” // Valstiečių laikraštis – 2018, kov. 3, p. 24
„Šį spektaklį vaidiname vos kartą per metus. Prisipažinsiu, po tokios ilgos pertraukos eiti į „Revizoriaus” sceną – baisoka. Bet neabejotinai tai vienas geriausių režisieriaus R. Tumino spektaklių.”

Račkaitis, Vytautas. Telksnytė, Milda. Paskutinis Štuthofo kalinys // Tremtinys.- 2018, Nr.9, kov. 2, p. 7
Pro memoria: vasario 22 dieną, eidamas 103-iuosius metus, mirė paskutinis Štuthofo pragarą perėjęs kalinys, Vladislovas Telksnys, gimęs Runionių kaime, Molėtų rajone, mokęsis Alantos pradinėje mokykloje bei Molėtų progimnazijoje.
Palaidotas Karmėlavos kapinėse.

Dienos ir naktys Utenos krašte // Utenos diena.- 2018, Nr. 16, vas. 28 (kov.1), p. 13
Įvykių suvestinė, parengta pagal Utenos AVPK informaciją. Tarp dešimties žinučių viena yra apie tai, kaip buvo pavogtas juodos spalvos plazminis televizorius Molėtuose, Inturkės g.

Voveriūnaitė, Simona. A. Kubiliaus Lietuva. Pietūs su Marijonu ir Antakalnis // Lietuvos rytas.- 2018, Nr. 46, p. 4
Andriaus Kubiliaus atsakymuose į projekto „Aš myliu Lietuvą” minimi ir Molėtų krašto ežerai.
„Man gražiausia vieta ten, kur daugiausia laiko praleidau vaikystėje, – prie Aiseto. Paskui šį ežerą iškeitėme į Baltuosius Lakajus”.

Sabalytė, Elvyra. Nuo Pakalnių piliakalnio matosi aštuonių bažnyčių bokštai // Utenos diena, -2018, Nr. 16, vas. 28 (kov.1), p. 11-12
Pakalnių piliakalnis (Utenos r.) visais metų laikais, anot autorės, vilioja turistus vien dėl to, kad nuo jo be žiūronų matosi net aštuonios bažnyčios: Leliūnų, Skiemonių, Alantos, Molėtų, Suginčių, Skudutiškio, Kuktiškių, ir pačių Pakalnių.

Žurnalo „Tarp knygų” inf. „Restauruotas unikalus dokumentas” // Tarp knygų, Nr.2 (vasaris), p.34
LMA Vrublevskių bibliotekos informacija apie restauruotą Vilniaus vaivados Mikalojaus Radvilo Rudojo raštą, išduotą Vilniuje 1577 m. vasario 15 d. Kaip teigiama informacijoje, tai unikalus dokumentas – pergamentas, išsaugojęs mums trijų garsių Radvilų giminės vyrų parašus” Mikalojaus Radvilo Rudojo ir jo sūnų : Vilniaus vaivados Kristupo Radvilo Perkūno ir Naugarduko vaivados Mikalojaus.

Žurnalo „Žmonės” inf. „Mažiesiems ligoniukams” // Žmonės.-2018, Nr. 9, kov. 1. p. 111-112
Šeštus metus organizuojanti garsaus krepšininko Rimanto Kaukėno paramos grupė pakvietė žinomus verslininkus ir sportininkus į labdaringą vakarą. Apie 120 susirinkusių svečių, tarp kurių buvo ir „Topo grupės” valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika su žmona Aurelija, dalyvaudami aukcione, mažiesiems Kauno klinikų ligoniukams padovanojo per 20 tūkst. eurų.

Verified by MonsterInsights