Molinukė su draugais vėl skraido ant pasakų kilimo!

Penktadienį Molinukė sulaukė mažųjų bičiulių „Smalsučių” iš „Vyturėlio” darželio. Kokie jie yra smalsūs ir žingeidūs parodė jų žinios. Molinukė vaikams pristatė jų draugų iš „Šnekučių” grupės, iš „Saulutės” darželio, knygų skirtukų parodėlę, skirtą Lietuvos 100-ajam gimtadieniui. O kokių gražių žymeklių vaikai prigamino drauge su tėveliais ir auklėtoja! Parodą bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje gali aplankyti visi skaitytojai.

Jei jau ant Molinukės kilimo, tai tik su pasaka! M. Marcinkevičiaus knygoje „Voro koja“ vaikai susitiko su herojais iš įvairių lietuviškų pasakų: ožka ragožka, žveju Bebenčiuku, tingia žydo bite ir kitais. Įdomiausia vaikams buvo vaidinti lėlių teatro spektaklyje „Raudonkepuraitė“, kuriame visi buvo ne tik žiūrovai, bet ir dalyviai. Pasirodo, auklėtoja Jolanta Žalalienė skaito vaikams daug knygelių, todėl spėti pasakų pavadinimus jiems vieni juokai.

Molinukė vaikams pasakojo, jog pasaulis milžinišku greičiu lekia į priekį ir tiktai kartais vos spėjame su visais jame vykstančiais pokyčiais. Lietuvoje gana neseniai po trupytį pradėjo rastis ir interaktyvios knygos bei žurnalų straipsniai. Juose atgyja realūs vaizdai, garsai. Molinukė vaikams parodė kaip žurnale „Laimiukas“ atgyja gamtos vaizdai, jaunosios Coliukės šokis, lietuvių liaudies dainos.

Edukacinio užsiėmimo pabaigoje Molinukė padovanojo vaikams darželio bibliotekai skirtų knygelių, o vaikai – gražią lietuvišką verbą.

Janina Vyšniauskienė

Verified by MonsterInsights