Duomenų bazės bibliotekoje

Molėtų viešoji biblioteka savo lankytojams siūlo naudotis nemokamomis prieigomis prie įvairių duomenų bazių. Šiek tiek pasidomėjus, jose kiekvienas ras jį dominančios tiek akademinės, tiek dalykinės, tiek praktinės informacijos įvairiais klausimais.

Infolex – tai teisinės informacijos paieškos sistema, kurioje pateikiami teisės aktai ir teismų praktika. Čia galite atlikti Lietuvos Respublikos valstybinių institucijų norminių teisės aktų su visais pakeitimais ir kitų dokumentų paiešką, susipažinti su Lietuvos teismų praktika administracinėse, civilinėse, baudžiamosiose bylose, taip pat Europos Žmogaus Teisių Teismo sprendimais bylose prieš Lietuvą, Europos Teisingumo Teismo dokumentais, Seimo kontrolierių pažymomis, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimais ir kt. Čia rasite diskusijas, teisininkų komentarus, teisės pasaulio naujienas.

EBSCO Publishing duomenų bazėje pateikiami elektroniniai socialinių ir humanitarinių mokslų, populiarieji, medicinos, verslo ir ekonomikos žurnalai, elektroniniai laikraščiai, žinynai anglų kalba. Ši duomenų bazė ypač naudinga vyresniųjų klasių mokiniams ir studentams, rašantiems referatus bei baigiamuosius darbus, kadangi čia pateikiami autoritetingi pilni akademiniai tekstai, kuriuos galima skaityti tiesiogiai, išsisaugoti, atsispausdinti ir pan.

NAXOS Music Library – tai muzikos duomenų bazė. Čia rasite ir galėsite klausytis klasikinės, džiazo, pasaulio tautų folkloro, šiuolaikinės populiariosios, roko muzikos įrašus. Duomenų bazėje taip pat pateikiamos kompozitorių ir atlikėjų biografijos, muzikos terminų žodynas ir kitą informaciją.

„Verslo žinios” – verslo naujienų portalas. Čia rasite straipsnius, nagrinėjančius verslo ir politikos aktualijas, įvykius, ekspertų komentarus ir prognozes.

Norint prisijungti ir naudotis aukščiau išvardintomis duomenų bazėmis, reikalingas slaptažodis, kurį sužinosite kreipęsi į bibliotekos Informacijos skaityklą (1 a.): tel.: 8 383 51694, el. paštu: informacinis@moletai.rvb.lt

Verified by MonsterInsights