Vaikystė dabar ir prieš 100 metų

Šiandien Molėtų viešosios bibliotekos Vaikų skaitykloje įvyko kelionė laiku! Darželio „Vyturėlis” „Naminukų” grupės vaikams tai padėjo padaryti Molinukė ir muzikė Audronija Kibickienė. Atsukę laiką atgal vaikai galėjo sužinoti ir net patys patirti, kokia gi buvo vaikystė prieš 100 metų gyvenusiems vaikams.

Pirmiausiai darželinukai sužinojo, jog pats pirmas darbas vaikams prieš 100 metų buvo atsikelti labai labai anksti. O pasirąžius ir prasikraščius akis bėgti su gyvuliukais į laukus. Taip vaikai išmoko dainelę, kurią ankstų rytą dainuodavo piemenukai. Šalia gyvuliukų ganymo vaikai prisigalvodavo ir kitokių veiklų: žaidimų, dainų, šokių, pasierzinimų… Keletą jų išmėgino ir „Naminukai”. Jie smagiai trepsėjo pagal „Marceliukę Ciceliukę”, švilpė su švilpynėmis ir žaismingai erzino vieni kitus.

Patyrus tiek daug naujų dalykų iš praeities teko sugrįžti į dabartį. Paklausus, ar smagiau vaikams buvo augti seniau ar šiandien, vaikų nuomonės išsiskyrė. Bet visi sutiko, kad kai kurie šiandieniniai dalykai šiandieninį pasaulį daro daug patogesnį ir įdomesnį, pavyzdžiui, telefonas ar mokykla. „Naminukai” dėkojo Audronijai Kibickienei ir Molinukei, kuri grupės bibliotekėlei padovanojo dvi naujas knygeles. Vaikai pažadėjo dar būtinai sugrįžti į biblioteką.

Austėja Jasaitienė

Verified by MonsterInsights