Naujos knygos

Iliustracija

TEISUOLIŲ VAKARIENĖ

Algimantas Čekuolis

Šia knyga Algimantas Čekuolis grįžta į grožinę literatūrą.

Jau buvo joje praėjusio amžiaus šeštajame ir septintajame dešimtmečiuose. Skyrėsi nuo kitų to laiko rašytojų neįprasta tematika ir struktūra, stiliumi tarsi pro sukąstus dantis.

Egzotika greitai išsibaigė, o rašyti melo nesinorėjo. Čiupo atsiradusią progą – ką tik įsikūrusi Maskvos spaudos agentūra „Novosti” pakvietė jį, Literatūros instituto absolventą, jūrininkaujant pramokusį keletą kalbų, dirbti korespondentu užsienio šalyse. Tais laikais tai buvo kaip gyvam patekti į rojų.

Užsienyje dirbo 18 metų ir „nepasišiukšlino”. Portugalijos prezidentas, o vėliau Ispanijos karalius jį apdovanojo ordinais. Kiti sovietų darbuotojai stebėjosi. Tai nebuvo įprasta.

Grįžęs į Lietuvą buvo paskirtas „Gimtojo krašto” redaktoriumi. „Sąjūdžio” dar nebuvo. Jis prasidėjo po dvejų metų. Prie spaudos kioskų ketvirtadieniais, kai išeidavo „Gimtasis kraštas”, nusidriekdavo eilės.

Buvo išrinktas į „Sąjūdžio” vadovybę, jo deputatu į Maskvą. Davė 283 interviu užsienio spaudai, radijui ir televizijai apie tikrąją Lietuvos padėtį.

Paskui 22 metai Lietuvos televizijoje.

Šiandien, kai šią knygą paėmėte į savo rankas, prasideda naujas šio autoriaus gyvenimo etapas.


Iliustracija

RAGANOS ŠIRDIS: PASLAPTINGOJI BARBOROS RADVILAITĖS IR JOS PATIKĖTINĖS MAGDALENOS ISTORIJA

Renata Šerelytė

Barbora Radvilaitė mūsų istorinėje ir literatūrinėje tradicijoje – bent jau kol kas – priklauso vyriškajai paradigmai. Pasitelkiant vyrišką logiką ir fiziologiją, ne kartą buvo bandyta įspėti ir paaiškinti šios moters paslaptį. Žinodama, kad tokie bandymai ne visada sėkmingi, šiame romane nesistengiau nieko „išaiškinti”, – juk paslaptys mieliau paklūsta intuicijai nei logikai.


Iliustracija

MAŽI SVARBŪS DALYKAI

Jodi Picoult

Jodi Picoult romanas „Maži svarbūs dalykai” – tikrais išgyvenimais paremta istorija apie būtinybę rinktis, baimę ir viltį, tolerantiškumą ir elgesio ribas, kurias susikuriame, veikiami stereotipų. Subtiliai, aštriai įžvelgdama visas smulkmenas, atskleisdama sudėtingus ir trapius žmonių santykius, Jodi Picoult paliečia jautrią moralinę temą, kuri įkvėps permąstyti požiūrį į save ir kitus.

Akušerė Ruta Džeferson jau per dvidešimt metų dirba Konektikuto ligoninėje. Per savo budėjimą Ruta, kaip įprasta, apžiūri naujagimį, tačiau po kelių minučių išgirsta, kad jai paskirtas kitas pacientas. Kūdikio tėvai nenori, kad afroamerikietė liestų jų kūdikį. Ligoninė išpildo jų prašymą, tačiau kitą dieną, kai Ruta viena budi naujagimių palatoje, vaikutis nustoja kvėpavęs… Ruta turi nuspręsti, ar laikytis slaugytojos priesaikos, ar paklusti įsakymui laikytis atokiai nuo kūdikio.

Ruta apkaltinama sunkiu nusikaltimu, kuris iš esmės pakeičia jos gyvenimą…


Iliustracija

TOBULI METAI

Charlotte Lucas

Klausykitės savo intuicijos. Jei būsite atidūs, atpažinsite ženklus ir galėsite juos išsiaiškinti. Dauguma žmonių per gyvenimą vaikšto tarsi su akidangčiais ir nepastebi likimo siunčiamų ženklų. Atverkite savo žvilgsnį ir širdį, pasirenkite leistis naujais, neišmėgintais keliais ir sulauksite atsakymų į visus klausimus, kurie degina jūsų sielą.

Kaip elgtumėtės, jei pirmąją Naujųjų metų dieną rastumėte kažkieno darbo kalendorių? Tučtuojau pasinertumėte į kito žmogaus gyvenimą? Ieškotumėte artimiausio radinių biuro? O kas, jei šis radinys gali pakeisti Jūsų gyvenimą?

Į tokią padėtį pateko Džonatanas – ciniškas, priekabus, pasipūtęs, neseniai išsiskyręs leidėjas. Jo kasdienę darbotvarkę sudaro rytinis bėgiojimas, šiokie tokie paveldėtos leidyklos reikalai ir elektroninių laiškų rašymas įvairioms įstaigoms ir redakcijoms.

Nusistovėjusį gyvenimą apverčia rastas kalendorius. Džonatanas kasdien atlieka jame surašytus nurodymus ir pasineria į naujas patirtis, praplečia akiratį. Svarbiausia – jis leidžia veikti likimui. Ar likimas jam parengė susitikimą su nauja meile?


Iliustracija

KIVIŲ ŠAUKSMAS

Sarah Lark

Sarah Lark romanas „Kivių šauksmas” – jautrus pasakojimas apie širdies ilgesį ir ilgą kelionę į namus.

Maorių kraujo turinčios Glorijos vaikystė prabėgo Naujojoje Zelandijoje, Kivordo ūkyje. Tačiau laiminga idilė vieną dieną griūna, kai tėvai nusprendžia Gloriją kartu su pussesere Liliana išsiųsti į internatą Anglijoje. Merginai tenka palikti ne tik vaikystės namus, bet ir mylimą draugą Džeką.

Naujieji namai Glorijai tampa tikru iššūkiu, o tikrųjų namų šauksmas stipresnis, nei ji manė. Glorija nepritampa Anglijoje, užsisklendžia ir nebeprimena anos drąsios, guvios merginos. Europoje prasidėjęs karas nubloškia ją į Ameriką. Bet Glorija trokšta tik vieno – grįžti į Baltojo debesies šalį, net jei reikės paminti savo orumą ar nusižengti moralei.


Iliustracija

PRARADIMŲ IR ATRADIMŲ KNYGA

Lucy Foley

Tiesą sakant, mano gyvenimas buvo tikras atradimų ir praradimų sąrašas. Galbūt tokiu iš dalies galima laikyti kiekvieno žmogaus gyvenimą?

Tragiškai žuvus Džunei, garsiai balerinai, jos dukra jauna fotografė Keitė mano viską praradusi. Sunkiai serganti močiutė Evė jai atveria ilgai saugotą paslaptį – parodo laiškus nuo nepažįstamosios, laikančios save tikrąja Džunės motina. Benaršydama juos Keitė aptinka eskizą moters, neapsakomai panašios į velionę mamą. Akinama smalsumo mergina iš Londono vyksta į Niujorką, Paryžių ir saulėtąją Korsiką, kurioje sužino neįtikimą meilės istoriją, nukeliančią ją į trečiąjį praeito amžiaus dešimtmetį.


Iliustracija

DRUGELIŲ NAKTIS

Riccardo Bruni

Su drugeliais į mūsų namus įskrenda ir žuvusiojo siela. Ta siela neranda ramybės ir ieško, kas ją suteiktų, o kartais ji trokšta, kad išsiaiškinę tiesą ramybę atgautų ir kenčiantys artimieji.

Alisos kūnas buvo rastas šiltą vasaros naktį. Greitai buvo paskelbtas ir žudikas – puskvaišis miestelio iškrypėlis. Jis nespėjo patekti į teisingumo rankas, jam atkeršijo aukos tėvas. Po dešimties metų į miestelį, kuriame daug kas gaubiama paslapčių, reikalų sutvarkyti trumpam grįžta buvęs Alisos vaikinas Enrikas. Jis grįžta į vietas, į kurias skaudu grįžti, ta naktis jam vis dar neduoda ramybės. Dėžėje su senais daiktais jis randa kadaise pamirštą savo telefoną, o jame ir Alisos žinutę, atsiųstą… jai jau žuvus…


Iliustracija

DARINGAMO DVARAS. SUGRĮŽIMAS

Kathryn Taylor

Karštai lauktas sugrįžimas, didžiulė meilė ir paskutinė viltis. Ar Benui pavyks išgelbėti griūvantį dvarą ir ištesėti paskutinį tėvo prašymą?

Nuo to laiko, kai Benas perėmė Daringamo dvarą, visi stengiasi apsunkinti jam gyvenimą. Nei Kemdenų šeima, nei kaimo gyventojai netiki jo planais atnaujinti ir šiuolaikiškai pertvarkyti senovinius rūmus. Diena iš dienos Benas vis susiduria su naujais nemalonumais ir piktomis apkalbomis. Jėgų jam teikia tik jo meilė jaunai veterinarijos gydytojai Keitei. Tačiau kai paskleidžiamas itin piktas gandas ir Keitė pradeda prikaišioti, kad jis jai meluojąs, Benas priima radikalų sprendimą…

Paskutinėje trilogijos dalyje sužinosite Daringamo dvaro likimą ir kaip jis pakeis Kemdenų santykius su paveldėtoju Benu. Ši knyga – klastų, pavydo, šeimos, draugystės ir meilės derinys. Paskutinį kartą sugrįžę į Daringamo dvarą užuosite Daringamo vynuogynus, mėgausitės anglišku humoru, romantika, nuoširdžiai įsijausite į visas dvaro intrigas.


Iliustracija

ANOS LOBIS

Gina Viliūnė

2014 m. pavasarį Vilniuje dingsta trys merginos. Algė Gustaitė ketina tik šiek tiek padėti policijos komisarui Vytautui, bet susipažinusi su vienos dingusios merginos tėvu švedu Svenu visa galva pasineria į paieškas. Netrukus išaiškėja, kad merginų dingimas susijęs su senu eilėraščiu ir jame pateiktomis užuominomis apie paslėptą lobį.

1625 m. jėzuitas Teodoras į Vilnių atgabena karalaitės Anos palikimą – brangakmeniais nusagstytą knygą, į kurią sudėta per gyvenimą sukaupta šios mokslininkės, vaistininkės, botanikės ir alchemikės išmintis. Nepaprasti ir knygą puošiantis brangakmeniai – sklinda gandas, esą kiekvienas jų turi galią keisti žmogaus likimą… Ar pavyks vienuoliui knygą perduoti Anos sūnėnui Vladislovui Vazai? Kas sieja karalaitę ir tris Vilniuje dingusias merginas? Ką sužinos Algė Gustaitė, užsimojusi įminti šią painią istorijos mįslę?


Iliustracija

KALIPSĖ

Ingar Johnsrud

Ingaro Johnsrudo trilogijos knyga „Kalipsė” trilerių mėgėjus panardins į bauginančius, paslaptingus žmogaus sielos užkaborius ir nusvies į patį pasaulio galingųjų kovos lauko epicentrą.

Oslo policija viename sostinės name randa neseniai mirusį žmogų. Mirtis nebūtų išskirtinė, jei ne dvi keistos aplinkybės. Pirmoji – namuose, kur rastas vyro kūnas, gyvena našlė, ir ji dingusi be žinios. Antroji – rasto vyro mirtis oficialiuose dokumentuose jau buvo užfiksuota. Prieš daugiau nei 20 metų. Kitoje Oslo vietoje, kanalizacijos požemyje, surandamas dar vienas kūnas. Netrukus paaiškėja, kad abu mirusieji susiję paslaptingais ryšiais, vedančiais į paskutines Sovietų Sąjungos dienas, slaptas laboratorijas ir šiurpią operaciją, pasibaigusią katastrofa.


Iliustracija

AIRIJOS DUKROS. DEVERILŲ ŠEIMOS SAGA. 2 KNYGA

Santa Montefiore

„Airijos dukros” – antroji Deverilų trilogijos dalis, pasakojanti, kaip klostosi trijų moterų – Kitės, Selijos ir Bridės – gyvenimas, kupinas netikėtų posūkių ir įvykių.

1925 metai. Karas tarp Anglijos ir Airijos seniai pasibaigęs, neramumai nutykę. Deverilo pilis, stūksojusi Vakarų Airijoje ir beveik tris šimtus metų priklausiusi Deverilų šeimai, sudeginta iki pamatų. Neišgalėdamas jos atstatyti, dabartinis pilies šeimininkas lordas Bertis Deverilas priverstas parduoti jos griuvėsius. Pilį nuperka Arčis Meiberis savo žmonai Selijai Deveril, Deverilų, gyvenančių Anglijoje, atžalai, tad pilis lieka šeimai.

Deja, smogia didžioji ekonominė krizė ir akcijų biržų griūtis. Virš šeimos pakimba negandos šešėlis…


Iliustracija

VIDURY ŽIEMOS

Isabel Allende

Isabel Allende romanas „Vidury žiemos” – užburianti ir jaudinanti istorija apie nepalaužiamą dvasios stiprybę ir užgimstančią meilę, kai širdis, rodos, jau seniai sukaustyta šalčio. Knyga savo žmogiškumu, aistra, humoru ir išmintimi primena vieną žymiausių autorės knygų – „Dvasių namus”.

„Vidury žiemos pagaliau suvokiau, kad širdyje žydi amžina vasara.” – Albert Camus


Iliustracija

GELUONIS

Sandra Brown

Džordė Benet ir Šo Kinardas susitiko nudrengtame provincijos užkampio bare. Ji – žavinga ir seksuali verslininkė. Jis – šaltakraujis samdomas žudikas. Jo darbas – įvykdyti mafijos boso Bilio Panelos užsakymą ir nužudyti Džordę. Tačiau Šo turi kitokių planų. Vienu šūviu pašalinęs iš žaidimo savo partnerį jis pagrobia moterį.

Mėtydamas pėdsakus Šo Kinardas pasislepia apleistoje pašiūrėje, toli nuo civilizacijos. Jis tikisi palaužti įbaugintą merginą ir išpešti informacijos apie jos brolį Džošą, pavogusį iš nusikaltėlio 30 milijonų dolerių. Džordė supranta, kad išvengti mirties gali tik pergudravusi savo pagrobėją. Laiko atsargos nenumaldomai senka, o jiems ant kulnų mina ne tik mafijos bosas Panela, bet ir Federalinio tyrimų biuro agentai bei vietos policininkai.

Siekdami savo tikslų Džordė ir Šo blaškosi painiame įtampos, siaubo ir sunkiai tramdomų jausmų labirinte. Šiame žaidime vienintelė klaida gali būti lemtinga, o kiekviena atskleista tiesa slepia dar didesnį melą.


Iliustracija

KELĖS ISTORIJA. CIKLO „SEPTYNIOS SESERYS” KETVIRTOJI KNYGA

Liucinda Riley

Kelė, ketvirtoji sesuo, visuomet jautėsi vieniša. Po tėvo, įvaikinusio šešias mergaites iš viso pasaulio ir pavadinusio Plejadžių žvaigždžių vardais, mirties ji ima ieškoti tikrųjų savo šaknų. Trečioji ir artimiausioji sesuo Star jau surado savo kelią – ir nutolo nuo Kelės. Metusi meno koledžą ir pasijutusi atstumta Star, Kelė teturi vienintelę užuominą – tėvo jai paliktą fotografiją iš Australijos ir nuorodą į škotę Kitę Merser, ten nuvykusią prieš šimtą metų. Ir Kelė leidžiasi į kelionę: iš pradžių į Tailandą, kur sutinka Asą – vyriškį, tokį pat vienišą kaip ir ji. Ir taip pat besinešiojantį kažkokią paslaptį… O prieš šimtą metų Kitė, pastoriaus dukra iš Edinburgo, iškeliavo į Australiją kaip turtingos damos kompanionė. Ji nė nenumanė, kad Adelaidėje jos likimas susipins su perlų žvejybos verslą valdančia Makrombių šeima: broliai dvyniai, identiškos išvaizdos, bet tokie skirtingi, vienu metu pamilo Kitę. Turtų paveldėtojas rimtasis Andrus ir valiūkiškasis Dramondas pasiūlė jai ranką ir širdį, ir Kitės pasirinkimas nulėmė visą jos tolesnį likimą.

Australijoje Kelė ima ieškoti savo praeities. Jos širdis virpa matant raudoną dykumos smėlį ir girdint aborigenų legendas apie Septynias žvaigždes – Septynias Seseris. Čia jos namai, čia ji pasineria į magišką aborigenų meną, rodantį jai kelią į jos pačios kilmės istoriją…

Ketvirtoji sesuo surado savo šaknis. Istorija tęsiasi.


Iliustracija

STIKLO SKAMBESYS

Karen White

Meritos gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis, kai po vyro Kelo žūties paveldi jo senelės Editos namą Pietų Karolinoje. Jauna moteris dėl vyro mirties kaltina save, bet tikisi paveldėtame name išsivaduoti nuo dusinančios praeities. Vis dėlto atvykus pasirodo, kad namas turi savo praeitį. Editos praeitį ir baisią jos paslaptį. Ir jos padarytų stiklinių vėjo varpelių skambesį už lango.

Vienatvės ir ramybės troškusią Meritą staiga apsupa ne tik nutrūkusios santuokos šešėliai, bet ir nežinia iš kur atsiradusi Lorelė – ne pagal metus išmintinga jaunutė pamotė su dešimtmečiu sūnumi, netikru Meritos broliu. Ko jie atsigrūdo į jos gyvenimą? Dar ir Kelo brolis, toks bauginamai panašus į jį, ir diena po dienos atsiskleidžianti Editos saugota paslaptis. Naujas gyvenimas visai nepanašus į senąjį, tačiau, regisi, aplinkiniai tetrokšta vieno – neleisti Meritai užsisklęsti. Ir užguitos, visus atstumiančios moters širdis pamažu ima šilti…

Trys moterys, trys susipynę likimai. Trys istorijos apie baimę, santuokos iliuzijas, vienatvę dviese, neišsipildžiusias viltis ir meilę, aplankančią net ir tuos, kurie ją atstumia.


Iliustracija

ANAPUS ŽODŽIŲ. KĄ GALVOJA IR JAUČIA GYVŪNAI

Carl Safina

Carl Safina pasaulinis bestseleris „Anapus žodžių. Ką galvoja ir jaučia gyvūnai” – knyga, padedanti pažvelgti į mums sunkiai prieinamą gyvūnų – dramblių, vilkų, delfinų – pasaulį. Autorius, remdamasis naujausiais mokslo duomenimis, pasakoja apie meilę, džiaugsmą, gedulą, pavydą, baimę ir kitus jausmus, kuriuos patiria gyvūnai. Tai nėra bandymas sužmoginti gyvūnus, primetant jiems tik žmonėms būdingas emocijas, ar sentimentalus siekis sužadinti jiems gailestį. Tai žvilgsnis į gyvūnų pasaulį empatiško, pagarbaus mokslininko ir gero, humoro jausmą turinčio žmogaus akimis. C. Safinos žinių bagažas didžiulis, lygiai kaip ir jo gebėjimas įsijausti, suprasti ir aprašyti tai, ką pamatė ir patyrė. Talentingai ir pagarbiai atskleidžiamas stulbinamas gyvūnų emocinio pasaulio panašumas su žmogiškuoju, jų gebėjimas suvokti save ir kitus, užjausti, mylėti ir padėti.


Iliustracija

NEIŠRYŠKINTA JUOSTELĖ

Lina Ever

Linos Ever knyga „Neišryškinta juostelė” – tai romanas tiems, kam patinka įtraukiantis siužetas, šeimos paslaptys, bohemiško „anų laikų” menininkų gyvenimo užkulisiai ir fotografų profesinės virtuvės atspindžiai. Gyvas ir dinamiškas romano pasakojimas suartina Vilnių ir Kretą, susieja senas šeimos nuotraukas su dabarties vaizdais, slaugymo ligoninėje valandas su gimstančiais jausmais naujam mylimajam ir priverčia susimąstyti apie galingą meilės jėgą. Pradėjus knygą skaityti laukia bemiegė naktis.


NELEISK MAN IŠEITI

Kazuo Ishiguro

Keitė vaikystę praleido Heilšame – uždaroje, savas ir kartais itin neįprastas taisykles turinčioje mokymo įstaigoje, įkurtoje Anglijos provincijoje, toliau nuo pašalinių akių. Ten vaikai buvo akylai saugomi nuo išorinio pasaulio ir ugdomi taip, kad suprastų esą ypatingi. Idilišką praeitį Keitė paliko užmarščiai, tačiau praėjus daugeliui metų į jos gyvenimą sugrįžta Rūta ir Tomis – geriausi draugai iš Heilšamo laikų.

Dalindamasi prisiminimais su Rūta ir grimzdama į taip ir neišblėsusią meilę Tomiui, Keitė nusikelia į praeitį. Kaip jie išvydo dienos šviesą? Kokiam gyvenimui buvo ruošiami? Kodėl tokia svarbi jų gera sveikata? Kokia tamsi paslaptis glūdi už karštligiško mokinių kūrybiškumo skatinimo? Ir kokią kainą jie turės sumokėti už tai, kad visą gyvenimą buvo laikomi ypatingais?


Iliustracija

HAVANA. AISTRŲ MIESTAS

Mark Kurlansky

Pasakojimas nukelia skaitytoją į miesto praeitį, kuri siekia Kolumbo išsilaipinimo, ispanų konkistadorų, prancūzų piratų ir Havanos, kaip didžiulio vergų prekybos centro, laikus. Ilgai Havana garsėjo, muzika, romu, barais, prostitutėmis ir cigarais. Autorius aistringai aprašo žymiausius barus, pateikia garsiausių kokteilių ir unikalių patiekalų receptus. Šokiai, muzika, beisbolas, religija, revoliucijos, Kubos santykiai su JAV ir Sovietų Sąjunga, Fidelis Castro ir Che Guevara ir, žinoma, Ernestas Hemingway – ši knyga panardina į kvaituliu alsuojančias pamišusio ir pikantiško miesto gelmes, iš kurių nesinori ištrūkti.


Iliustracija

TAMSUS VANDUO

Paula Hawkins

Paskutinėmis gyvenimo dienomis Danielė Ebot bandė prisiskambinti seseriai Džulijai, tačiau į pagalbos šauksmą ši neatsakė. Po kelių dienų Danielė randama negyva Skenduolių užutėkyje – mįslingame upės vingyje, kuriame per šimtmečius menančią seserų gimtojo miestelio istoriją nuskendo ne viena moteris.

Džiulei tenka grįžti į vietą, kuri jai vis dar kelia baimę, ir seniai palaidoti vaikystės prisiminimai ima kilti lyg drumzlės iš vandens gelmių. Ji bando išsiaiškinti, kas nutiko seseriai ir kaip jos mirtis susijusi su vos prieš porą mėnesių ten pat nusižudžiusios jaunos merginos mirtimi. Netrukus pradeda aiškėti miestelio gyventojų praeities nuodėmės ir tai, kad kiekvienas jų yra vienaip ar kitaip susijęs su velione Daniele Ebot. Visa apgaubia klampus paslapčių rūkas.


Iliustracija

PRIEŠ LIŪTIS

Dinah Jefferies

1930 metai, Didžiosios Britanijos valdoma Indija. Eliza sugrįžta į šalį, kurioje prieš 18 metų žuvo jos tėtis. Ji ryžtingai siekia fotografės karjeros ir viena svarbiausių jos užduočių čia – Britanijos archyvams įamžinti Radžputanos karališkąją šeimą ir šalies gyvenimą. Nepaisant skaudžių atsiminimų, Eliza pamilsta egzotišką šalį. Ją užburia ore tvyrantis jazminų ir kardamono aromatas, šlamantys fikusai, paslaptingais pilies koridoriais aidintys žingsniai, skambantys šventyklų varpai ir gatvėse šūkaujantys skardžiabalsiai prekeiviai.Fiksuodama karališkosios šeimos gyvenimą, Eliza sutinka princą Džėjų. Savo nuoširdumu ir noru padėti vargstantiems princas užkariauja jos širdį. Tačiau Eliza XX a. moteris, kovojanti už savo teises, o tai vargiai priimtina šimtmečių tradicijoms paklūstančioje Indijoje. Be to, jos rankos siekia snobiškasis Klifordas, todėl pilyje nuolatos rezgamos intrigos, slapta klausomasi ir sekamas kiekvienas Elizos žingsnis. Neišvengiamai artėja akimirka, kai jai ir princui Džėjui reikės rinktis tarp jausmų vienas kitam ir griežtų Indijos visuomenės tradicijų.


 Iliustracija

BELGRAVIJA

Julian Fellowes

Tai pasakojimas apie žmones, kurie gyveno prieš du šimtmečius, tačiau daugelis jų troškimų, nemenka dalis nuoskaudų ir širdyse siaučiančios aistros buvo labai jau panašios į dramas, vykstančias tarp mūsų, mūsų laikais…

1815-ųjų birželio 15-ąją Didžiosios Britanijos aristokratijos didingieji ir galingieji susirenka į Ričmondo hercogienės puotą Briuselyje – vieną tragiškiausių puotų istorijoje, kurioje daugelis išvaizdžių ir pasitempusių jaunuolių sušoka savo paskutinį valsą prieš krisdami Vaterlo mūšyje.

Verslininko Džeimso Trenčardo dukros, žavingosios Sofijos Trenčard, gyvenimas tąvakar taip pat pasikeis negrįžtamai. Tačiau tik praėjus 25 metams, apsukriesiems Trenčardams įsikūrus naujame ir itin madingame Belgravijos rajone, išryškės tikrosios lemtingojo vakaro pasekmės. Naujajame pasaulyje, kur aristokratai priversti išsitekti su naujaturčiais, daugelis norėtų palikti paslaptis ten, kur joms ir vieta, – užmarštyje. Tačiau didžiosios paslaptys nepavaldžios laikui. Jos neišvengiamai ims skleistis pasirodžius jaunuoliui, vardu Čarlzas Popas.

Verified by MonsterInsights