Pavasario naujienos Vaikų skaitykloje

PIRMIEJI MANO ATRADIMAI

Ši enciklopedija mažiesiems skaitytojams padės išmokti spalvų pavadinimus, atpažinti skaičius, supažindins su įvairiausiomis formomis ir praturtins jų žodyną. Knygoje gausu spalvotų ir nesudėtingų piešinių bei šmaikščių ir žaismingų personažų. Spalvota enciklopedija pažadins vaiko smalsumą ir skatins pažinti jį supantį pasaulį!


ATSARGIAI! MONSTRIUKAS KNYGOJE

Tom Fletcher

Atsargiai! Tavo knygoje apsigyveno monstriukas! Ką darysi?

Papurtyk knygą, pakutenk monstriukui padus, stipriai papūsk, sukelk triukšmą… Tik būk atsargus, kad išsigandęs jis nepasislėptų tavo kambaryje!


Iliustracija

KIBIRAS ČARLIS IR PELĖ PUPELĖ

Eidvilė Viktorija Buožytė

Vandenyno pakraštyje, aukštame švyturyje, įsikuria naujas gyventojas Čarlis. Čia jis sutinka mažą smalsią pelytę ir užsimezga DIDELĖ DRAUGYSTĖ!

Lydimi bičiulių, Čarlis ir Pupelė puola į nuotykius, įveikia rūsčią audrą ir net išmoksta skraidyti! Tačiau vieną dieną kibiras dingsta. Pupelė nusprendžia leistis į žygį ir išsiaiškinti – kurgi prapuolė Čarlis??


Iliustracija

KAIP SENELIS IR SENUTĖ ROPĘ ROVĖ. IŠDIDŪS BARAVYKAI. VILKAS IR SEPTYNI OŽIUKAI (SERIJA “SKIEMENUOTOS PASAKOS”)

Didelio populiarumo sulaukusios paveikslėlių knygelės „Skiemenuotos pasakos” tęsinys!

Šioje knygelėje rasite tris naujas pasakas: „Kaip senelis ir senutė ropę rovė”, „Išdidūs baravykai” bei „Vilkas ir septyni ožiukai”. Pasakose naujomis spalvomis atgyja nepamirštami personažai: darbštuoliai senelis ir senutė, rudagalviai baravykai, gudrūs ožiukai ir klastingas vilkas.

Ši paveikslėlių knyga skirta 4–7 metų vaikams, besimokantiems skaityti. Pasakos knygelėje su-skie-me-nuo-tos, o kirčiuotas skiemuo paryškintas, kad vaikas, atpažindamas raides ir tardamas garsus, galėtų jas perskaityti pats.


Iliustracija

APKABINK MANE

Przemysław Wechterowicz

Argi ne tiesą sako tėtis Lokys? Apkabinimas – stebuklingas dalykas, galintis pakelti ūpą visai dienai, tad Lokiukas ir jo tėvelis leidžiasi į smagią kelionę, kurios tikslas – nuoširdžiai apkabinti kuo daugiau miško gyventojų. Bet ar tik šaunioji šeimynėlė nieko neužmiršta??


 Iliustracija

NENUORAMA DORĖ

Anny Hanlon

Vyresni brolis ir sesė sako, kad Dorė dar leliukas. Ir nenori su ja žaisti. Bet tai niekis. Nes Dorė turi kitų užsiėmimų…

… ir DAUG kitų draugų…

… ir jie visi mano, kad Dorė yra FANTASTIŠKA.

Ši be galo linksma ir užburianti knygelė apie žavią, padykusią valiūkę idealiai tiks bet kokio amžiaus skaitytojui – ir jauniausiam, ir vyriausiam.

Abby Hanlon dirbo pradinių klasių mokytoja Niujorko valstybinėse mokyklose. Įkvėpta savo mokinukų sukurtų istorijų ir piešinių Abby pati ėmė rašyti vaikams. Pirmoji išleista jos knygelė pavadinta „Ralfas pasakoja istoriją” (angl. Ralph Tells a Story).

Abby su vyru ir dviem vaikais gyvena Niujorko rajone Brukline.


Iliustracija

DRYŽUOTA ISTORIJA

Kęstutis Kasparavičius

Mažajai Zebriukei neramu – kaip surasti mamą, kuri prisakė žvalgytis ko nors dryžuoto, jei mažylė kartais pasimestų turgavietės šurmulyje? O tų dryžių dryželių, pasirodo, tokia gausybė – dryžuotos kojinės, dryžuota pėsčiųjų perėja, dryžuoti jūrininko marškinėliai, dryžuota policininko lazdelė, dryžuotas tigrų kailis… Net akys raibsta! Kurie dryžiai panašiausi į mamos? Patikėkite, šią dieną Zebriukė įsimins ilgam?


Iliustracija

JEI RAŠYSI LAIŠKĄ GIRION

Selemonas Paltanavičius

Selemonas Paltanavičius žino, kad girioje gyvenantys jo bičiuliai nesinaudoja nei išmaniaisiais telefonais, nei kompiuteriais. Bet jie puikiai išmano, kaip parašyti laišką letenėle, snapeliu ar kanopa ant medžio lapo ir išsiųsti savo draugui iš miesto.

Ko tik nenutinka toje girioje! Eikš, – kviečia knygos autorius, – pavartykim drauge mano GIRIOS PAŠTĄ. O kai kuriuos laiškus aš tau pats paskaitysiu.

Tai – trečiasis Selemono Paltanavičiaus laiškų rinkinys su pluoštu naujų laiškų, kuriuos atsiuntė ne tik paukščiai, žvėrys, vabalai, bet ir girios senolis ąžuolas bei girininkas Jonas. Jo laiškus skaitytojai kviečiami ne skaityti, bet klausytis programėlėje išmaniesiems įrenginiams „Girios paštas”.


Iliustracija

MAGIŠKIEJI VIENARAGIAI. STEBUKLŲ MIŠKAS

Zanna Davidson

Ar žinai, kur gyvena stebuklingi vienaragiai?

Nežinai? Jei nori sužinoti – sek paskui mergaitę, vardu Zoja. Jai nutiko neįtikėtinas dalykas: vieną naktį ji surado kelią… į fėjų vienaragių pasaulį! O dar ten ji susidraugavo su Astra – nuostabaus grožio balta vienarage su spindinčiomis sidabrinėmis žvaigždėmis ant viso kūno. Tačiau pasirodo, kad vaivorykštės spalvomis žibančiai stebuklingai Vienaragių Salai gresia baisus pavojus. Miršta nuostabieji medžiai, apsaugantys salą nuo visų nelaimių… Sala žūsta! Zoja ir Astra leidžiasi į kelionę, kad įspėtų vienaragių karalių apie pavojų. Tačiau pasirodo, kad jį į nelaisvę pagrobė tamsos valdovas Šešėlis! Ar sugebės mergaitė ir vienaragė išgelbėti magiškąsias būtybes ir visą jų salą, kol dar ne vėlu?


Iliustracija

TILĖ IR LAIKO MAŠINA

Adrian Edmondson

Tilei septyneri su puse ir ji tuoj pakeis istoriją.

Tilės Tėtis sukonstruoja laiko mašiną sodo pašiūrėje ir mergaitė labiau už viską nori nukeliauti į savo šeštąjį gimtadienį, kai persivalgė mamos keptų keksiukų.

Bet mašina sugenda!

Tilės tėtis užstringa praeityje ir tik ji gali jį išgelbėti…

Ar pavyks Tilei grįžti popiečio arbatos?


Iliustracija

ŠIMTASIS ŽIRGAS

Sarah Lean

Apysaka „Šimtasis žirgas” – jautrus ir jaudinantis pasakojimas, kurio autorę Sarah Lean Lietuvos skaitytojai jau pamėgo už knygą „Šuo vardu Benamis”.?

Žmonės kalba, kad kaimenėje visada turėtų būti mažiau nei šimtas žirgų. Mat atsiradęs šimtasis – blogas ženklas, sugadinsiantis visą kaimenę. Dar žmonės kalba, kad vis aplink žirgus besisukiojanti paslaptinga mergaitė Andžela – ne šiaip padauža, bet melagė ir vagilė, nuo kurios derėtų laikytis atokiau. O pati Andžela pasakoja, kad šimtasis žirgas – tai stebuklas. Kildakumo ūkyje ką tik atsirado šimtasis kumeliukas. Vienuolikmetė Nelė, besisvečiuojanti sodyboje, kaip tik turės progą išsiaiškinti visas paslaptis ir sužinoti, kurios istorijos yra tikrovė.


Iliustracija

VISA TIESA APIE GYVŪNUS

Marius Čepulis

Gamtos fotografas Marius Čepulis įspūdingai iliustruotoje knygoje prabyla paukščių, žvėrių ir vabzdžių balsais. Nuo auslindos iki briedžio, nuo kiškio iki gulbės – kiekvienas gauna progą demaskuoti žmonių apie juos prikurtus mitus, pasipasakoti apie mėgstamiausius skanėstus, poravimosi ir žiemojimo įpročius. Vaizdingi monologai prajuokins, suteiks žinių ir paskatins naujomis akimis pažvelgti į mus supančią gamtą.


Iliustracija

ŽVALGO MOKINYS. PRIEŠISTORĖ. GORLANO TURNYRAS

John Flanagan

Kas yra sumaniausi, atkakliausi, taikliausi, moka geriausiai slapstytis ir sėlinti, yra pavojingiausi nusikaltėlių priešai ir ištikimiausi Aralueno karaliaus pagalbininkai?

Atsakymas paprastas: žvalgai.

O ką jie veikė tais laikais, kai žiaurusis baronas Morgaratas kėsinosi užimti karalystės sostą ir sunaikinti žvalgų organizaciją? Kaip Holtas iš svetimšalio atvykėlio tapo tikra legenda?


Iliustracija

KARTOGRAFO KRONIKOS 3. DRAKONO ALSAVIMAS

A. L. Tait

Kai jau esi matęs pasaulio, jo nebepamirši.

Kartografas Kvinas, kapitonas Zeinas, apgaulės būdu į laivą įsmukusi Aiša ir visa „Laisvės” įgula skuba namo. Lenktynių metai eina į pabaigą, o komandai svarbu ne tik parvežti geriausią pasaulio žemėlapį ir įspūdingų lobių, bet ir suskubti grįžti pirmiems. Tai ne taip paprasta, kai pakeliui laukia daugybė kliūčių ir nuotykių!

Be to, kas žino, kokie netikėtumai gali laukti grįžus???


Iliustracija

KRANKAS. BALTOSIOS NAŠLĖS KERŠTAS (3 DALIS)

Jacob Grey

“Baltosios našlės kerštas” – tai trečioji trilogijos dalis. Skaitykite pirmąją „Krankas. Varnų užkalbėtojas” ir antrąją „Krankas. Spiečius puola.”

Priešai kyla į kovą. Atslenka niūrios dienos.

Varnų užkalbėtojas Krankas nugalėjo didžiausią savo priešą Mezgėją ir įveikė Musių Močią. Rodėsi, kad Juodamūris pagaliau taps draugišku miestu ne tik paprastiems žmonėms, bet ir gyvūnų užkalbėtojams.

Tačiau kaip tik tada, kai buvo beįsivyraujanti ramybė, atėjo laikas susiremti su jėga, kokios Krankas nė nesapnavo. Ar jis išdrįs kovoti su tuo, ką buvo prisiekęs saugoti?

Užėjus dar vienai Niūriajai vasarai, Juodamūryje ir vėl suveša nusikaltimai, o nusisukus net artimiausiems draugams Krankas gali prarasti viską. Skleidžiantis tamsioms paslaptims, teks aukoti net švenčiausius dalykus. Vorai ir jų vadė Baltoji našlė padarys viską, kad atkeršytų…


Iliustracija

VĖŽLIAI IKI BEGALYBĖS

John Green

Šešiolikmetė Aza niekada nemanė sieksianti atskleisti mįslingai dingusio milijardieriaus Raselo Piketo paslaptį. Bet šimto tūkstančių dolerių atlygis ir nuotykių trokštanti geriausia draugė Deizė įtraukia ją į paslaptingas paieškas. Viską dar labiau sujaukia netikėta pirmoji meilė – Aza įsimyli Piketo sūnų Deivisą. Aza stengiasi būti gera dukra, gera draugė, gera mokinė, net gera detektyvė. Kartu ji beviltiškai įstrigusi savo minčių spiralėje. Jos kasdienė kova su nevaldomomis mintimis iškreipia realybę ir griauna svajones. Tai atviras sukrečiantis pasakojimas apie sudėtingą psichologinę ligą, meilę, atkaklumą ir visą gyvenimą trunkančią draugystę.


Iliustracija

AR SAKIAU, KAD TU MAN REIKALINGA? (2-OJI „AR SAKIAU, KAD MYLIU TAVE?” KNYGA)

Estelle Maskame

“Ar sakiau, kad tu man reikalinga?” – antroji interneto sensacijos – trilogijos „Ar sakiau, kad myliu tave?” – knyga

Nuo paskutinio Idenos ir Tailerio susitikimo prabėgo trys šimtai penkiasdešimt devynios dienos. Jaunuoliai buvo prisiekę pamiršti uždraustus jausmus vienas kitam. Idena netgi susirado kitą vaikiną, ji neabejoja, kad ir Taileris seniai nebe vienišas. Vis dėlto neįstengia atmesti netikėto jo pasiūlimo kartu praleisti vasarą Niujorke.

Niekada nemiegančiame mieste tvyro vasariškas karštis. Idena su Taileriu atsiduria visiškai vieni. Ar jiems pavyks atsispirti jausmams, kurie, regis, niekur nedingo?

Dar vienos karštos Idenos ir Tailerio vasaros atostogos. Joms pasibaigus, visa pasikeis.


Iliustracija

ŠLOVĖ

Marie Lu

Džunei ir Dėjui, pabėgusiems nuo Respublikos karių ir atvykusiems į Vegasą, nelieka nieko kita, tik kreiptis pagalbos į čia įsikūrusius Patriotus – grupuotę, siekiančią pakeisti politinį režimą šalyje. Patriotams irgi praverstų du puikūs kovotojai. Ypač jei sutiktų dalyvauti itin slaptoje misijoje ir padėtų įvykdyti perversmą Respublikoje. Tik ar iš tiesų viskas yra taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio? Kas, jei tai ne tokia revoliucija, kurios visi trokšta? Kas, jei Džunė ir Dėjus suklydo???


Iliustracija

OAZĖ: ŽAIDIMAS PRASIDEDA

Ernest Cline

Pasaulis pavojuje…

Ieškoma didžiojo prizo ir dėl jo kaunamasi…

Ar tu pasiruošęs?

2045 metais Žemė jau tapusi bjauria vieta gyventi. Veidas Vatsas jaučiasi gyvas tik panėręs į OAZĘ, milžinišką virtualų pasaulį, kuriame dienas leidžia kone visa žmonija.

Mirdamas keistuolis OAZĖS kūrėjas palieka užduotį – įminti krūvą galvosūkių, susijusių su pastarųjų dešimtmečių popkultūra, kurios ir pats buvo apsėstas. Laimingasis, pirmasis įminęs painiąsias mįsles, paveldės OAZĘ.

Veidas įveikia pirmuosius užduoties vartus, bet jo varžovai, norėdami užvaldyti visą pasaulį, nesibodi net žudynių. Lenktynės įsibėgėja ir vienintelis kelias išgyventi – jas laimėti.


Iliustracija

PASKUTINIAI UŽKEIKIMAI. II KNYGA

Silvana De Mari

Dabar einame laimėti. Jei žūsime, ką padarysi. Jei laimėsime, šitas miestas bus gerų žmonių miestas, o už gerų žmonių miestą verta ir žūti.

Negailestingieji orkai, pavergę visą nykštukų giminę ir nesiliaujantys puldinėti žmonių miestų, turi paslaptį. Tai paskutinis senojo pasaulio užkeikimas iš tų laikų, kai dar gyveno elfai, drakonai ir galingi burtininkai. Orkai žino, kad būtent šiame užkeikime slypi jų galybė. Tačiau kai kas mano, kad būtent šie senoviniai burtai, pavertę orkus beveik nenugalimais kariais, iš tiesų yra ne jų stiprybė, o prakeiksmas.???


Verified by MonsterInsights