Pristatyta V. Voverio knyga „Šventasis karas“

Gegužės 15 d. Molėtų viešojoje bibliotekoje rinkosi žmonės, norintys išgirsti apie dm. kpt. Vytauto Voverį bei jo parašytą knygą „Šventasis karas”. Pastaroji yra jau 5-oji autoriaus knyga.

Susitikime su Molėtų skaitytojais dalyvavo ne tik Vytautas Voveris, bet ir jo kolegos: rašytojas, kraštotyrininkas Vytautas Indrašius bei Vytautas Zabielskas – Lietuvos kariuomenės karių, nukentėjusių nuo sovietinio ir nacistinio genocido artimųjų sąjungos vadovas. Kadangi pačiam autoriui dėl ligos buvo sunku kalbėti, jo kolegos pristatė tiek V. Voverio įdomų ir įvairiaspalvį gyvenimą, tiek jo knygą „Šventasis karas“. Joje pasakojama 16-osios Lietuviškosios divizijos, suformuotos Antrojo pasaulinio karo metais ir prikluasiusios Raudonajai armijai, istorija. Čia rašoma apie karinės patirties neturinčius lietuvius, kurie priverstinai buvo įtraukti į šią diviziją ir turėjo kęsti kančią, kitų Raudonosios armijos karių patyčias.

Visi trys vakaro svečiai bibliotekai padovanojo knygų: V. Voveris pasirašė ir padovanojo pristatytąją knygą „Šventasis karas“, V. Indrašius įteikė savo knygą „Gutaučių piliakalnio papėdėje“, o V. Zabielskas perdavė savo žmonos Violetos Zabielskienės poezijos knygeles „Nėriniai“ ir „Kasdienybės šviesa“. Nuoširdžiai jiems dėkojame.

Dėkojame ir dalyvavusiems, iki susitikimo kituose renginiuose!

Austėja Jasaitienė

Verified by MonsterInsights