Manto knygų koncertas

Manto Meškerio Knygų koncertas

„Molėtų biblioteka jau prašo atiduoti knygą. Ką daryti? Aš galėčiau skaityti ją iki begalybės!“ – rašo muzikantas Mantas Meškerys iš grupės „Strings of Earth Orchestra”.

Jei skaitėte Antoine’o de Saint-Exupery knygą „Mažasis princas“, turbūt suprantate, ką dabar patiria Mantas.

Atvykęs į Molėtų biblioteką iš Vilniaus Mantas stebėjosi, kodėl visi jo draugai jam pataria tą knygą skaityti. Kas ten per knyga? Kodėl žmonės sako, kad herojus toks panašus į Mantą?

Nuo spalio Molėtų biblioteka pradėjo eksperimentinių renginių – Knygų koncertų – ciklą. Knygų koncertus sugalvojo sekretorė Kim Korėjos televizijos seriale „Kas nutiko sekretorei Kim?“, o Molėtų biblioteka užsikrėtė šia idėja ir ją patobulino.

Knygų koncertas yra jaukus kamerinis renginys vykstantis bibliotekos Abonemente, tarp knygų. Bibliotekos svečiai muzikantai kalbasi su susirinkusiais apie knygas, kurios jiems padarė įtaką, ir šiek tiek pagroja akustiškai. Jeigu turi ūpo – ir paskaito.

Mantas, vos gavęs į rankas „Mažąjį princą“, paskaitė vieną esmingiausių jos vietų. Paėmęs į rankas nebepadėjo atgal, pasiskolino, o dabar sako, kad ieškos tos knygos knygyne, nes norėtų ją namuose turėti visada.

Kalbėdamas apie savo skaitymo įpročius muzikantas prisiminė daugiausiai skaitęs vaikystėje, net rungtyniavęs su draugais, kas daugiau knygų perskaitys. Į susitikimą Mantas atsivežė jam didelę įtaką padariusią mokytojo duotą Grammy apdovanoto bosisto Victor L. Wooten knygą „The Music Lesson“(Muzikos pamoka).

Muzikantas rekomenduoja ją visiems, norintiems mąstyti laisvai ir savarankiškai.

Lapkričio 29 d. 15 val. Molėtų bibliotekos Abonemente vyks Robertos Monikos ir Deivido Jakavičiaus (SYMBIOSIS) Knygų koncertas.

Dėkojame Algimantui Pečiukaičiui už nuotrauką.

Verified by MonsterInsights