Pyragų naujienos

Molėtų bibliotekoje lapkričio 6 d. vykusios Pyragų dienos metu ragauti pyragai ir kibinai virsta naujienomis – iš viso surinkta 174,72 EUR, už juos Molėtų ligoninės slaugos skyriui keturiolikai mėnesių užsakytas Molėtų krašto laikraštis „Vilnis”, kuris slaugos skyrių pasieks jau kitą savaitę, trylikai mėnesių užsakytas „Lietuvos ryto“ šeštadieninis numeris, taip pat užprenumeruoti žurnalai „Ji” bei „Legendos“.

Daugiausiai lėšų surinkta per pirmąsias Pyragų dienos valandas bibliotekos foje ir dienai baigiantis, pyragus ragaujant tradiciškai antradienio vakarą bibliotekon susirinkusiems „Auksinio proto“ žaidėjams.

Dėkojame Molėtų gimnazijos Jauniesiems maltiečiams ir savanorystės klubo mokiniams už kepinius ir entuziazmą, jų vadovei Daliai Burneikienei bei Agnei Audėjienei už idėją, taip pat didžiulis ačiū pyragus kepusiems ir aukojusiems senjorams bei bibliotekos darbuotojams, kavinei „Zodiakas” ir visiems šią iniciatyvą parėmusiems.

Norinčius savanoriauti Molėtų ligoninės slaugos skyriuje – paskaityti laikraščius garsiai, pabendrauti ar suteikti fizinę pagalbą, kai jos reikia – kviečiame kreiptis į skyrių, savanoriai visada labai laukiami.

„Nueiti pasikalbėti  ir praskaidrinti gyvenimą tikrai gali bet kokio amžiaus žmonės, gal net pradinės mokyklos, progimnazijos mokiniai, – sako Molėtų rajono visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Burneikienė, – mūsų gimnazistai jau padarė pradžią”.

Molėtų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės Virginijos Raišienės požiūriu,  žmonių tarpusavio pagalba ir parama Molėtuose turi senas tradicijas, dar nuo laikų, kai kaimynai vieni kitiems talkindavo:  „Savanorių diena šiemet  bus  minima gruodžio 6 d. Molėtų bibliotekos konferencijų salėje, organizuoja Molėtų plėtros sąjūdis su Natalija Ališauskiene priešaky, skatinami žmonės, viešinami jų geri ir prasmingi darbai”.

 

Verified by MonsterInsights