Kaip nepasiduoti nuoboduliui, arba pažintis su Sigute Ach

Vykdant Molėtų rajono savivaldybės jaunimo iniciatyvos programą, Molėtų viešojoje bibliotekoje organizuotas susitikimas su lietuvių dailininke, knygų iliustratore, rašytoja Sigute Ach. Į konferencijų salę, kur vyko renginys, gausiai rinkosi įvairaus amžiaus lankytojai. Pirmiausia buvo padėkota gimnazistėms Luknei ir Paulinai Šeferytėms, nuolatinėms bibliotekos lankytojoms, kurios ir buvo šito susitikimo iniciatorės.

Pristačiusi viešnią, bibliotekininkė džiaugėsi  didelio susidomėjimo sulaukusia Sigutės Ach originalių darbų paroda  „ Vaikų kambarys“. Menininkė susitikimo metu emocingai bendravo su auditorija, pasakojo apie savo kūrybinį kelią, kai 2001 metais kartu su Arvydu Verecku įkūrė leidyklą „Nieko rimto“. Pradžioje dailininkė kūrė tik reprodukcijas, o vėliau ėmė iliustruoti knygas vaikams.

Visus sudomino dailininkės išsakytos mintys apie kūrybiškumą, gebėjimą nepasiduoti nuoboduliui. Pasak kūrėjos, kiekvienas monotoniškas darbas, net ir dantų valymas, gali virsti patraukliu, jeigu atliekamas su įkvėpimu. Dailininkė praktiškai pademonstravo kaip gimsta jos piešiniai iš paprastų potėpių, anot vieno jaunuolio, „terliūzės“. Tuos spalvotus ir neaiškius dėmių kontūrus reikėjo apibūdinti trimis žodžiais, kurie skatino dalyvių vaizduotę.

Sigutės Ach ir auditorijos kartu sukurti drambliuko ir sparnuotos karvės  vaizdiniai, padovanoti bibliotekai, mus skatins nepasiduoti nuoboduliui ir „nedžiovinti smegenų prie kompiuterio“.

Janina Vyšniauskienė, Vartotojų skyriaus vedėja

Nuotraukos Algimanto Pečiukaičio

Verified by MonsterInsights