Superherojai Molėtų krašte

Superherojai Suginčiuose

Superherojai Suginčiuose

Šiaurės šalių bibliotekų savaitę Suginčiuose antradienio, lapkričio 13 d., rytą auštant garsiai skaitėme iš švedų rašytojų Eliaso ir Agnes Våhlundų knygos „Superherojų vadovas“.

Skaitėme vertimą lietuvių kalba. Vaikai labai įdėmiai klausėsi Lisos istorijos, kurią skaitydami iš karto komentavome, prisiminėme  nutikimus iš savo gyvenimo.

Superherojais nori būti visi, todėl pasigaminome akinius pagal duotą trafaretą. Bibliotekoje veikė vaikiškų knygų paroda „Šiaurės šalių rašytojai vaikams“. Pagal gauto plakato iliustracijas ieškojome tų herojų knygučių ir jų atvaizdų. Vaikai daugumą knygučių jau yra skaitę, o kas dar neskaitė – pasiėmė skaityti.

Bibliotekininkė Regina

Suginčių biblioteka

Šiaurė Bijutiškyje

Herojai Bijutiškyje

Herojai Bijutiškyje

Bijutiškio bibliotekos jaunieji skaitytojai mielai dalyvauja Šiaurės šalių bibliotekų savaitėje. Tai didžiausias metuose skaitymo balsu prie žvakių šviesos renginys bibliotekose. Tradiciškai visą savaitę veikė spaudinių paroda „Šiaurės šalių rašytojų knygos – vaikams“, kurią skaitytojai galėjo apžiūrėti.

Metų tema – „Šiaurės herojai“.  Tą dieną buvo skaitoma Švedų rašytojų Eliaso ir Agnes Våhlundų knygos vaikams ,,Superherojų vadovas” ištrauka. Joje randame Lisą, iš kurios mokykloje tyčiojasi berniukų gauja. Vieną dieną nuo užgauliotojų pasislėpusi bibliotekoje mergaitė atranda magišką knygą, kuri viską pakeičia. Ši knyga padeda mergaitei virsti nesustabdoma superheroje.

Vėliau vaikai piešė savo superheroją Lisą ir gaminosi superherojų kaukę. Laikas prabėgo akimirksniu, o piešiniai puošia biblioteką.

Bibliotekininkė Saulė

Bijutiškio biblioteka

 

Rytmetys „Šiaurės herojai “ Giedraičiuose

Superherojai Giedraičiuose

Superherojai Giedraičiuose

Išaušus ūkanotam rytui, Giedraičių biblioteka pakvietė vaikus į rytmetį „Šiaurės herojai“.  Pirmiausia prisiminėme kokios šalys yra vadinamos Šiaurės šalimis, kodėl jos taip vadinamos, jas suradome žemėlapyje.

Prie žvakių šviesos skaitėme ištraukas iš E. ir A. Våhlundų knygos „Superherojų vadovas“, žiūrėjome paruoštas knygos iliustracijas.

Perskaitę kalbėjome apie patyčias, pakantumą kitiems, toleranciją. Po to vaikai sėdo piešti savo superherojų. Piešiniai pakabinti parodoje „Mano superherojus“. Visi išrinkome tris gražiausius ir įdomiausius piešinius. Jų autoriai Fausta, Rusnė ir Titas buvo apdovanoti prizais.

Pailsėję vaikai gamino superherojų kaukes. Daug diskusijų kilo renkant pačias įdomiausias.

Nugalėtojais tapo Gytis, Rokas ir Viltė, kurių  superherojai buvo patys supergalingiausi, jie drąsiai galėtų kovoti su patyčiomis.

Bibliotekininkė Danutė

Giedraičių biblioteka

 

Jauki Šiaurė Dubingiuose

Skaitymai Dubingiuose

Skaitymai Dubingiuose

Dubingių bibliotekoje vyko Šiaurės šalių bibliotekų savaitės skaitymai. Popietės metu gausiam vaikučių būriui buvo pristatyta Eliaso ir Agnes Våhlundų knyga „Superherojų vadovas“. Skaitėme  vertimą lietuvių kalba, o knygutės  iliustracijas žiūrėjome originalo kalba.

Vaikai labai įdėmiai klausėsi Lisos istorijos, kurią skaitė mokytoja Jolita.

Pabuvę žvakių šviesoje ir pasiklausę tikrai puikaus skaitinio, visi likome dvasiškai turtingesni. Nuoširdus ačiū mokytojoms už bendradarbiavimą.

Bibliotekininkė Vanda

Dubingių biblioteka

 

 

Verified by MonsterInsights