Projekto ,,Molėtų rajono literatūriniai tiltai“ dalyviai – Inturkės teatro saviveiklininkai

Susitikimas Inturkėje

Susitikimas Inturkėje

Lapkričio 15 dienos popietę Inturkės pagrindinės mokyklos salėje rinkosi šio krašto mėgėjų teatro aktoriai ir jiems prijaučiantys. Juos šį kartą sukvietė Molėtų rajono viešosios bibliotekos projekto ,,Molėtų rajono literatūriniai tiltai“ dėka įvykęs įdomus edukacinis užsiėmimas, į kurį atvyko ir profesionali režisierė Jolanta Žalalienė.

Viešnia atvyko susitikti su inturkiškių aktorių kolektyvu bei pasidalinti savo ilgamete patirtimi ugdant jaunuosius Molėtų krašto aktorius.

Po draugiško susipažinimo įsivyravo puiki bendradarbiavimo atmosfera. Režisierė mokė mus trenažo pagrindų: kaip geriau valdyti savo balsą, kaip greičiau įsiminti kūrinio tekstą, kaip įveikti scenos baimę, jei tokia netikėtai užkluptų. Ir dar svarbiau – kaip jausti scenos partnerius, gyventi scenoje vienu ritmu, kaip atspindėti kūrinio meninę tiesą, kaip leisti sau improvizuoti.

Juk aktorius, išeidamas į sceną, atveria ir save, savo kitą ,,aš“. O viešnia pasidžiaugė, kad ,,esame visi užsikrėtę tuo pačiu virusu“ – siekiu scenos kalba bendrauti su žiūrovu. Juk tai ne tik bendravimas tarpusavyje, žmogiškieji ryšiai, bet ir gebėjimas pažadinti vaizduotę, įsikūnyti, išreikšti save.

Buvimas kartu scenoje – savotiškas žaidimas, kuris padeda daugiau pasitikėti savo kūrybinėmis jėgomis. Kartu įveikti sunkumai, išgyventos situacijos praturtina mūsų gyvenimiškąją patirtį ir suteikia mūsų kasdienybei naujų spalvų bei džiaugsmo.

Esame labai dėkingi režisierei Jolantai Žalėnienei už įdomią profesionalią pamoką ir metodinę paramą inturkiškių kolektyvui.

Bibliotekininkė Ona Cesiulienė

  Kultūros tarybos logo

Verified by MonsterInsights