Poezijos popietė Dubingiuose

Jau tradiciškai lapkričio mėnesį rinkomės į Dubingių biblioteką, kurioje vyko poezijos popietė „Uždekim širdžiai po žvakelę“.

Apie sunkų knygos gimimą, jos kelią iki skaitytojo pasakojo poetė Nijolė Rumbutytė-Navikienė, pristačiusi savo naujausią eilėraščių knygą „Atsivėrimai“.

Tai tikrai gilūs, pilni pamąstymų eilėraščiai, kurie neleidžia sielai sustabarėti, sustingti nieko neveikime. Jie tarsi priverčia skaitytoją mąstyti, eiti į save, į santykį su savimi ir aplinka.

Apie savo kūrybinius ieškojimus kalbėjo ir poetė iš Rokiškio rajono Danutė Mažeikienė, kuri atsivežė eilėraščių almanachą „Lietuva – tai aš!“

Šį almanachą išleido eilėraščius rašantys ir bendrystę elektroninėje erdvėje suradę žmonės.

Danutės eilėraščiai be galo dainingai ir šiltai veda skaitytoją į gamtą, į sielų pašnekesius. Net tamsiausi sielų užkaboriai jos eilėraščiuose atrodo nušviesinti saulės ir vilties spindulių.

Nedrąsiai savo eilėraščius pristatė ir Renata Mažeikytė-Čeponienė.

Poetės skaitė savo eiles. Klausytojos ir dūsavo, šluostėsi ašarojančias akis, juokėsi, ir pačios skaitė pasirinktus eilėraščius.

Kaip ir kasmet skaitymus baigėme Danutės eilėraščiais prasidedančiais iš vienos raidės. Šie eilėraščiai kaip mat išjudino klausytojas iš gilaus susimąstymo ar užgimusio širdyje ilgesio ir paskatino drąsiai bendrauti su viešniomis. Šiltas bendravimas turbūt būtų trukęs iki vėlaus vakaro, bet visada ateina metas išsiskirti. Tik tas išsiskyrimas, manau, bus neilgas. Susitiksime kituose susibūrimuose. Dar girdėsime skaitomas eiles, kurios pakylės, paguos ir nuramins. Ačiū poetėms, ačiū visoms, kurios klausėsi.

Bibliotekininkė Vanda

Dubingių biblioteka

Verified by MonsterInsights